[]

genel kültür

selamlar sağlıklı günler..

ben uzun zamandır kendimi genel kültür konusunda kendimi zayıf hissediyordum ve hazır bu karantina olayı da varken kendimin bu eksiğini kapatmak istiyorum.

tam olarak böyle muhabbet ortamında her konu hakkında bi görüşüm olsun istiyorum bilmiyorum bu nasıl olur ama. youtubeda önerebileceğiniz, izledikçe genel kültür yükleyen kanallar var mı?

2. sorum ve isteğim de kişisel gelişim ile iligili. kişisel gelişim kitaplarının video versiyonu var mı acaba youtubeda veya instagram vs. ?
teşekkürler

 
bana kalırsa bunun ilk öncülü tarihtir. tarih bilmeden bir alt yapı ve kültür oluşturmak neredeyse imkansız. ben de bunu çok geç fark ettim.


  • anarsika  (10.04.20 19:09:59) 
Valla bence insanın her konuda fikri olamaz, olsa bile bu süreçte hemen kapatılacak bir şey değil. Hem bilginiz olmadığı konuda fikrim yok diyebilmek de ayrı bir erdemdir bence. Ha nasıl olur, her okuduğunuz, dinlediğiniz, izleyip gördüğünüz bilmediğiniz şeyleri araştırarark olur. Zaman alır ama sağlam olur. Alan olarak da ilgi alanlarınızdan ya da eksik olduğunuz alanlara öncelik vererek başlayabilirsiniz.


  • Amaranta ursula  (10.04.20 19:19:03) 
dünyada o kadar bilgi var ki tamamı hakkında fikir yürütmek bana imkansız gibi geliyor.

ve bilgi tekrarlanmadığı sürece unutulur o yüzden bence kendinizi ilgi alanlarınıza göre yönlendirin.

yukardaki arkadaş tarih demiş güzel, her konunun bir geçmişi bir tarihi var fakat fransız ihtilaline karşı bir ilgi duymuyor da ampul nasıl keşfedildi merakınız daha baskınsa ampulü seçin. ampülü araştırıken başka bir şey ilginizi çekecek ve bu en sonunda sizi fransız ihtilaline de getirebilir. fakat bunun yöntemi youtube olmamalı.
son zamanlarda popüler olan bir tarihçinin (Emrah Safa Gürkan-ESG) dediği gibi bilgi youtube'dan videodan öğrenilemez, kitapla öğrenilir. Youtube'dan sadece başlık isimlerini belirleyebilirsiniz. Derin bir şekilde öğrenmek için o konuda kitaplar okumak ve mesai harcamak gerekli.

Kendi tecrübem de buna uyuyor, youtube'dan izledim aa ne güzelmiş dediğim çoğu şey şu an sadece flu olarak aklımda. ama okuduğum ve üzerine çalıştığım düşündüğüm şeyler aklımda kalıyor.

çabanız çok naif ve güzel umarım tatmin olacağınız bilgi seviyesine ulaşırsınız.
  • ilkot  (10.04.20 19:26:29) 
Öyle bi formül yok.
Çok okuyup, çok gezip çok dinleyip yıllarını bunlarla geçireceksin.
Tiyatroya konsere gideceksin, dil öğreneceksin, çok insanla tanışacaksın.

Muhabbet ortamında kullanmalık konsantre genel kültür diye bişey olmaz.

Tam senin durumu tiye alan bir seri var.
Flu tv’de olmaz öyle saçma tarihle başlayabilirsin.
  • rewlack  (10.04.20 19:38:24) 
Hazır bilgiyle, hap bilgiyle, kolay tüketim alışkanlıklarıyla ancak çakma kültürel birikim sağlanır. Onları da ertesi sene sorsalar unutursunuz. Yanlış yoldasınız.


  • joker hakki  (10.04.20 19:54:26) 
genel kültür bir hafta çalışayım sabahlayayım sınava geçip geçeyim gibi bir şey değil. ilk iş çok okumak ve herşeyi. diğer arkadaşların da dediği gibi tarih önemli. hayatının bir parçası olmalı merak etmek ve okumak devam etmezsen geri kalırsın.


  • kelepir  (10.04.20 20:23:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.