[]

Celal Şengör’ün Tarih Yorumlaması

Öncelikle o donanımda bir insan elbette her alanda fikrini beyan edebilir. Kimler cikip konusuyor onun 1000 kere hakkidir.
Ama İlber Ortayli’nin oldugu ortamda bunu yapmasi ve ilber hocanin sozunu kesmesi, ilber hocaya sorulan sorulara ondan once atlamasi, elestirdigi cahillerin yapacagi bir is degil mi ? (Konunun uzmani varken ahkam kesmek) Bu konuda ne dusunuyorsunuz ?

Not: din ve siyasetle alakasi yok sorumun, istedigi kadar kendini yetistirmis olsun, alani jeoloji olan birinin ilber hocaya saygisizlik yaptigini dusunuyorum, bir muhendis olarak.

 
Katılıyorum. Kibrinden bi kere bile bilmiyorum diyebilecek bir adam değil Celal Şengör.


  • oldumusimdi  (10.04.20 18:32:59) 
Bir konuda yorum yapmak ya da birini yanlışlamak için illa o alandan diploma almayı gerektirmez.

Adam jeoloji mühendisi ama okuduğu kitapların haddi hesabı yok. tarih konusunda da evrim konusunda da ahkam kesebileceğini düşünüyorum. ancak kişisel olarak çok sevmediğimi de belirteyim.
  • himmet dayi  (10.04.20 18:33:53) 
@himmet dayi

Burada bana futbol sorarsan cevap veririm ama ortamda mehmet demirkol varsa biraz geri cekilirim. Sorum tam anlasilmadi saniyorum.
  • pofudukayi  (10.04.20 18:38:41) 
Bu ikisinin arasındaki hukuktan kaynaklanıyor, adamların 150 yıllık dostlukları var belli ki bunları çok umursamıyorlar, umursayacak olsalar zaten böyle bir şey yaşamazlar. Kaldı ki İlber Ortaylı birçok kez Celal Şengör'ün tarih bilgisine saygı duyduğunu ifade etti, ortada bir cahillik yok yani.


  • angelus  (10.04.20 18:45:03) 
Üniversitelerin kalitesi ortada. Yetkinlik sâdece diploma üzerinden ölçülemez, alaylı tarihçinin mekteplilerden daha iyi olmasının önünde engel yok. Teorik olarak böyle. Söz kesme vs. kısmını bilemiyorum son programı izlemedim.


  • istambul  (10.04.20 18:47:50) 
Ilber Ortayli'ya tanri muamelesi cekmeyi birakin, yok onun yaninda ondan once yorumlamayacakmis falan. Ilber Ortayli bildigini aktarma konusunda en cahil adamlardan biri bir kere. Daldan dala konusuyor, soruyla konuyla alakasiz sarhos gibi zirvaliyor. Celal Sengor bos laf etmez, her cumlesi anlamli, bilmedigi konu hakkinda da atip tutmaz, arastirmistir, okumustur. Ilber Ortayli yeni bir seyler ogrenmis ortaokul talebesi gibi metodolojiden, baglamdan uzak sacmaliyor. Ulkenin en overrated adamlarindan


  • speedy  (10.04.20 19:00:21) 
Hayır soruyu anladım. Bir kere Mehmet Demirkol örneği tutarlı değil. Mehmet Demirkol'un icra ettiği şey çoğunlukla kendi yorumunda ibaret. Çıkıp televizyonda bilgi paylaşmıyor. Olayları yorumluyor.

Kaldı ki Mehmet Demirkol'un da bir çok konuda, mesleki anlamda ondan çok daha az tecrübeli kişiler tarafından eleştirildiği, yanlışlandığı vs. olmuştur.

Söylemeye çalıştığım şey şu aslında. İlber Ortaylı Türkiye'nin sayılı tarihçilerinden biri olabilir. Bu demek değildir ki İlber Ortaylı'nın söylediği her şey doğru kabul edilir ya da tarih konusunda sadece onun konuşması gerekir.

Bu biraz şuna benziyor; ortamda fizik mühendisi arkadaşım varken benim görelilik teorisi ile ilgili konuya atlamam ve ortamdaki diğer kişilere anlatmam, kısacası ahkam kesmem gibi bir şey. Ben böyle bir ortamda bunu yapabilirim. Fizik mezunu değilim ama görelilik ile ilgili birçok yayın okudum.

Celal Şengör'ün bilgisini küçümsediğinizi ya da bu konuda bilginiz olmadığını düşünüyorum.
  • himmet dayi  (10.04.20 19:38:56 ~ 19:40:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.