[]

zeytini nasıl saklıyorsunuz

merhaba, aldığınız ambalajlı zeytinleri(marmara birlik vb.) nasıl saklıyorsunuz ? buzdolabında bırakınca büzüşüp yenmeyecek hale geliyorlar. kavanoz içinde yağda bekletiliyor diye okudum fakat zeytin yağımı daha iyi olur yoksa çiçek yağı mı ? bu işin taktiği nedir ?




 
zeytinyağında bekletebilirsin. ama ben kapalı kapta bekletince sorun olmuyor. kavanozlu alıyoruz zaten. kavanozlu almıyosan da kavanoza koy.


  • jelly bear  (10.04.20 12:20:45) 
siyah zeytinin cogu cinsi kuru bekletilir.
yesil zeytin icinse tuzlu su yap at icine. tuz zeytini korur. limon koyarsan tatlanir ama bu sefer cabuk bozulur.

  • alperz  (10.04.20 12:31:03) 
eve getirince sudan geçirip süzüp plastik kaba koyuyorum. üzerine biraz zeytinyağı döküyorum (yağda yuzdurmuyorum, salataya döker gibi döküyorum). mutfak tezgahının üzerinde duruyor.


  • tabudeviren  (10.04.20 13:53:56) 
kapak kapali bile olsa zeytin kuru bekletilmez. salamuraya yatirilir ya da zeytin yaginda bekletilir. ikisi de hava ve gaz bariyeri olusturur ve bozulmasini engeller.

yag mesela acik olan ürüne göre 40 kat kadar iyi bir bariyer olusturuyor.

ucuz yöntem orjinal salamurasinda bekletmek, pahali yöntem zeytinyaginda bekletmek.
  • duygusuzromantik  (10.04.20 15:25:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.