[]

Çocuk sokağa çıkma yasağı v2

Çocuk sokağa çıkma yasağı, araba ile çıkmayı da kapsıyor mu?

Evdeyiz, çıkmıyoruz ama eşimin de benim de iş gereği arabayla çıkmamız gerekiyor. Hiç aynı ana denk gelmedik de, sanırım yarın denk geleceğiz.

8 yaşındaki çocuğu evde yalnız bırakamayacağımız için, arabaya koyup, 1.5 km ötedeki dayısının evine bırakmamız, sonra da gidip alıp eve getirmemiz lazım.

Dış temas yok. Kendi otoparkımızdan binip, dayısının kapısının önünde inip binaya gireceğiz.

Yolda giderken polis çevirip arabanın içindeki çocuğa ceza yazar mı?

Evet ise napıcaz biz çocuğu peki?

 
adı üstünde "sokağa çıkma yasağı"
1,5 km kolluk kuvvetlerine yakalanmamaya bakacaksınız. ya da dayılar size gelecek.
3150 tl ceza yazmasalar bile 300 küsür lira idari ceza yazıyolar.
  • etna  (09.04.20 23:51:13) 
Dayıların da var çocuğu. Onların da riski aynı.


  • kibritsuyu  (10.04.20 00:00:01) 
bu haberlerde hep gösteriyolar ya, istanbul için konuşuyorum bu arada.

hani kimse dışarda değil, herkes maske takıyor, çocuklar ve yaşlılar evde. marketlerde herkeste maske var falan.

bu olay semt semt değişiyor.

bu gün alışveriş için 1 haftadan beri çıkmıyordum ve yaklaşık 1 saat dolaştım dışarda.

2 3 markete gittim, eczaneye gittim, diğer alışveriş için yerlere, atmye falan gittim

markette maske takan yok, kimsenin bişey dediği yok. yaşlısını da çocuğunu da gördüm. son derece rahat çarşıya pazara çıkıyolar.

yani bu olay medyanın aşırı bastırması ile alakalı, haberleri izleyip de öyle sanma yani, göstermelik olduğunu düşünüyorum.
  • hem şişko hem deli  (10.04.20 00:01:50) 
yapacak bir şey yok, arabaya koyup götüreceksiniz. 1.5 km'de de yakalanmazsınız herhalde. yakalanırsanız da 300-400 tl artık.

gerçekten akıl alır gibi değil ama, çocukların sokağa çıkması yasak, okullar kapalı ama anne-babaları hala işe gidiyor çünkü bunun önüne devlet bir engel koymadı. çocuklara nasıl bakılacağını düşünüyorlar kim bilir...
  • metrobus yoluna kacan angus  (10.04.20 01:16:27) 
Konuyu bulunduğunuz yerin kaymakamlığına danışın istisnai olarak izin verirler diye düşünüyorum sonuçta sizin mazeretiniz var.


  • acebi  (10.04.20 05:02:16) 
bir şey olmaz hocam
gerekirse saklayın cocugu
üstüne bir şey örtün
yetişirsiniz
  • kingcyrax  (10.04.20 11:45:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.