[]

Corona ve Sigara?

Twitirda sigara ve Covid nedeniyle curuyen bir akciger grafisi gordumde aklima geldi,
sigarayi birakmak icin daha ne lazim?
emiinim hala birakmayan binlerceniz var aramizda, gercekten ne bekliyorsunuz, neden birakmiyorsunuz, daha ne olmasi lazim, ne olursa birakirsiniz mesela?
bir nefes cektiginde ölmek mk lazim mesela? yoksa o zamanda "aman ölmeye deger, bir firt cekeyim sonra öleyim" mi dersiniz? bu kadar mi guzel ya hani anlayabilsem bende basliycam:)

 
Güzel tabi, alkolle birlikte offf hele hele yemekten sonra offffffff :P

Doktor beni çağırıp sigarayı bırakmazsan 1 yıl sonra öleceksin kesin ve net derse bırakırım.

Hadi eyvallah
  • eazy  (09.04.20 23:38:53) 
kardeş zor zor. ben 10 gün önce bıraktım, şöyle düşün içimde bir savaş alanı var alan ölülerle dolmuş taşmış ama hala ölülerin üzerine çıkıp savaşmaya devam ediyoruz... "bi tane yakıver nolcak" askerleri ile iç benliğim savaşıyor.. çok yara aldım, çok kayıplar verdim...

güzel olduğu için bağımlı olmuyorsun, bağımlı yapıyor kendine olmayınca deliriyorsun böyle.

aha durum şu: www.youtube.com
  • nabrukk  (09.04.20 23:39:30 ~ 23:43:53) 
Ben sigarayı bırakalı sanırım beş yıl oldu. Bu sürenin ilk 3-4 yılında hiç sigara içmedim, sonrasında toplamda sanırım 10 tane kadar içmişimdir, hepsi de çok yakınlarımın ölümü üstüne oldu. O kadar zaman içmediğim halde sigara istedim, içerken rahatladım. (Hatta çok net söylüyorum, eşim sigara içiyor olsaydı ben de tekrar başlardım. O hayatında hiç sigara içmediği için ben sigara içmemeye devam edebiliyorum.)

Sigara sadece psikolojik değil, aynı anda fiziksel bir bağımlılık, mantıklı gerekçelerle bırakmak kolay değil. Hani uyuşturucu bağımlıları vardır filmlerde, sağlıkları bozulur, paraları tükenir, bedensel ve zihinsel olarak çökerler ama vücut o maddeyi yine ister. Sigara da aynısı. "Evet ya bak ne zararlı, hadi bu son" deyince bırakılmıyor, bağımlılığı yenmek o kadar kolay değil.
  • kobuzchu kiz  (09.04.20 23:39:58 ~ 23:41:04) 
Sigarayı içen kişi strese karşı iyi geldiğini düşündüğü için içmeye devam eder. Yeşilay’ın reklamlarını göründe ne kadar cahilce hazırlandığını ve hiç işe yaramayacak oluşuna üzülüyorum. Bir bağımlıya stres vererek bağımlılığını kıramaz aksine güçlendiririsiniz.


  • japon askeri  (09.04.20 23:53:36) 
Bu korona dalgası patlayınca yine başladım. Çektiğim her nefeste tiksiniyorum ama bırakamıyorum. Çıldırmak üzereyim. :(


  • guitarissimo  (10.04.20 02:02:18) 
Ben de sigara icmeyenlerin işi yok mu oturup bunu düşünüyorlar diye düşünüyorum bu tür sorularla karşılaşınca.

Cevap basit: o görüntüler seni etkilediği gibi ya da etkilediğini şekilde etkilemiyor demek ki sigara içenleri.
  • encokbenisevinnolur  (11.04.20 02:19:00) 
sigarayı bırakma ulaşılabilirliği ve fiyatından dolayı eroinden daha zordur, fiziksel bağımlılığı korkunç seviyelerde , içmeyen bilemez empati yapması söz konusu bile olamaz. 23ümde başladım içmeye , içmeden önce bir filmde adam ölmek üzere katili yanında, son isteğin ne dediğinde sigaranı ver diyordu, vay amk demiştim, 4 yıllık içiciyim durum gerçektende bu.


  • docrivers  (11.04.20 03:01:03) 
Sigarayı bırakmak, bağımlılık, ciğerlere zarar vermesi ayrı konu tartışılır da, benim bugünlerde bir türlü anlayamadığım, sokaklarda ellerindeki pis eldivenlerle, toplu taşımadan iner inmez, ya da marketten çıkar çıkmaz sigaraya sarılanlar. Elimizi burnumuza, yüzümüze dokundurmayacağız diye bu kadar uğraştığımız günlerde pis sigaraları ağzıın içine kadar götürmeyi aklım almıyor.


  •   (11.04.20 07:47:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.