[]

Yeme içme olayları

Arkadaşlar şu aralar beni tek mutlu eden şey mutfakta zaman geçirmek. Kek, börek, poğaça yapmak beni çok mutlu ediyor.

Akşamlari da düzenli olarak kick box antrenmanı yapıyorum.

Puzzle yapayım, el oyalayıcı başka işler yapayım dedim de sinirlerim kaldırmıyor bir aydır evdeyim.

Her günüm tıpatıp aynı.
Sabah kalk işleri bitir,
Öğlen kitap, film, dizi
Akşam spor, meditasyon

Yapayım dimi ya kek falan he?

Spor rutinimi bozmadan çok kilo almam mi ki acaba :(

İmdat

 
yapın ya, sefanız olsun. sıkmayın canınızı. kilo alsanız da verilir.


  • dunga  (09.04.20 16:37:00) 
Hiç ya, sefam olsun


  • Sakinolmamlazim  (09.04.20 16:38:05) 
benimde böyle stres kaynaklı yeme problemim var. aklıma bu tarz yiyecekler geldi mi kafa dengi birkaç arkadaşla sohbetleniyoruz ya hep birlikte yada tek tek. kapattığımda kek poğaça gelmiyor aklıma. sadece kilo gibi düşünmeyin. sağlıklı beslenme mental direncimiz-sağlığımız içinde çok önemli.


  • Phoebe  (09.04.20 16:43:21 ~ 17:22:06) 
yapma :(


  • fragile lady  (09.04.20 16:44:04) 
ben 15 kilo verdikten sonra kilo konusunda ekstra dikkatli olmuştum, 2 kilo almak bile kabus gibiydi. karantinanın ilk günlerinde de sıkıntıdan kendimi mutfağa verince başlarda yine endişe ettim ya kilo alırsam vs diye. sonra da bunların hepsi çok boş geldi, kilo nedir yani, yediklerine dikkat edip spor yaptıktan sonra, en çok bir iki ay içinde verilir. mental sağlığım daha önemli diye düşünüyorum. zaten iki ayda alınacak maksimum kilo 10-15 tir. onun için de kendimi kısıtlamanın benim için mantıklı olmadığına karar verdim. ev yemeği de yapıp yiyorum, tatlı ve kalorili şeyler de. zaten bir taraftan spor da yapıyorsanız o kadar tirajik sonuçlar olmaz bence, canınız ne istiyorsa yapın yiyin , afiyet olsun.


  • hypathia  (09.04.20 16:49:22) 
Ben de dahil olmak üzere birçok kişi aynı durumdadır herhalde. Gerçi ben tuzlu değil, bol bol tatlı yapmak istiyorum. :) Arada sağlıklı tatlılar (şekere bulanmamış, meyveli, doyuruculuğu olan vs.) aradaysa normal anam babam usulü tatlılar yapıyorum. Üstüne bir de belimi sakatladığım için bir buçuk haftadır değil spor yapmak, evi bile süpüremiyorum.

Bu dönem evlere tıkılmamız psikolojik olarak yeterince yıpratıcı. Bir de yediğimiz içtiğimizi kısar ya da yediklerimizi kendimize zehir edersek, çok daha kötü oluruz diye düşünüyorum. Size iyi gelen, rahat ettiren neyse onu yapmaya devam edin bence. Dengeli beslenmeye de dikkat edin, gerisi bonusunuz olsun.
  • okuyamıyom ben ya  (09.04.20 16:55:09) 
Gerçekten mental sağlığımı dengede tutmam çok daha önemli benim için bu günlerde. Zaten majör depresyon tedavisi gördüm uzun bir süre, onu da atlattim Allah'tan. Elimi oyalasin vallahi napalim artık :)


  • Sakinolmamlazim  (09.04.20 16:58:13) 
komşu abur cuburlara uyguladığım "sıfır atıştırmalık" politikası çöktü benim de. gerçekten gün içinde 2 öğün harici hiçbir şey yemeyen ben, yılların irade şampiyonu, kendini haribolara, eti cici bebelere bıraktı.
YİYCEZ ANASINI SATIYIM YİYCEZ, BİZ YEMİYCEZ DE KİM YİYCEK. GÖM GİTSİN.

bir anlığına sağ duyulu olmaya çalışırsam; yapıp komşularına ver, madem yapmaktan zevk alıyorsun. ya da kedi köpeğe uygun yap şeker tuz koymadan. yapıp yemeyeceğin bir senaryo üzerinde kafa yor yani.

GÖM GÖM.
  • Bruce  (09.04.20 17:01:16) 
Bence yeme. Kilo almaya başladın mı bir bakmışsın ipin ucu kaçmış. O biriken kiloları vermek çok zor. Ben çok kilo verdim, tekrar o kilolu günlerime geri dönmek istemem mesela. O yüzden çok dikkat ediyorum. Kilo alırsan moralin daha da bozulur bence. Yemek istiyorsan da sağlıklı şeylere yönel.


  • rock n roll  (09.04.20 17:07:37) 
bence olabildiğince az alışverişe çıkmak ya da bu işleri yapan kişileri daha az sirkülasyona sokmak adına yeme içme işini de optimalde tutmak daha anlamlı. kaynakları hızlı tüketmesek daha iyi.


  • red g  (09.04.20 17:17:53) 
Daha az kalorili ama uğraştırıcı şeyler yapabilirsin mutfakta. Yulaflı tatlı tarifleri var mesela


  • kararsızataletfilozofu  (09.04.20 17:27:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.