[]

Euro Dolar Paritesine bakarak Euro almak

Euro şuanda dolara karşı ortalama paritesine göre biraz düşük seyrettiği için, ilerde tekrar normal seyrine girip az da olsa yükseleceğini düşünerek elimdeki TL ile Euro almayı düşünüyorum.
Amacım kar etmek falan değil, TL'nin her halükarda değer kaybedeceğini düşündüğüm için, bari yükselme trendine girme ihtimali daha yüksek kuru seçeyim dedim. Ama bir sürü farklı parametre var tabi, tek başına bunu referans alarak Euro'nun tekrar yükselme trendine gireceği söylenemez farkındayım. Bundan 1 ay kadar önce elimdeki paranın % 70'i ile gram altın almıştım ve altını henüz bozdurmadım. Kalan % 30'luk kısmını altına yatırmayı düşünmüyorum çünkü altın aldı başını gitti. Sanki bu kurlar içinde Euro'nun yükselme ihtimali diğerlerine göre daha fazla gibi. Ne düşünüyorsunuz?



 
tam tersini düşünüyorum. euro 2008den beri düşüyor ve bu 2023e kadar sürecek gibi duruyor. ne zaman uzun vadeli trend değişir sen de o zaman pozisyon alırsın. eninde sonunda yükseleceğini düşünüp şimdiden pozisyon almak bir küçük yatırımcı davranışıdır ve para kaybettirmeyecek olsa bile zaman kaybettirir


  • tabii lan manyak mısın  (09.04.20 20:15:08) 
evet ben de ona bet ediyorum. eninde sonunda amerika devalüasyon yapacak gibime geliyor. şu corona işiyle kesin gözüyle bakıyorum. daha çok anti dolara oynuyorum euro yükselişine değil.


  • lata  (09.04.20 20:17:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.