[]

Markette corona

Bulaşma imkanı sizce var mı? iki gün önce markete çıktık tabii ki maske taktım ve elime de kolonya da sıktım. kimseyle de yüzyüze gelmedim. ama yine de insan tırsıyor. var mı ihtimal arkadaşlar? 3 4 gün kendimi yiyeceğim paranoyaklıktan:) en ufak öksürünce hemen korkuyorum da..




 
kimse yok diyemez. maske, kolonya bir yere kadar koruyor. gözle görülmeyen mikro organizmalar bunlar.


  • buenosdias  (09.04.20 14:08:23) 
Marketten dönünce elinizi yıkayana kadar elinizi yüzünüze götürmediyseniz, aldığın ürünleri güzelce silip dezenfekte ettiysen sıkıntı olmaz.


  • John Bloor  (09.04.20 14:23:20) 
doğrudan doğruya yüzünüze biri hapşırmadıysa ve öksürmediyse
aldıklarını balkon vb bir yerde en azından bir gün bekletip sonrasında dezenfekte edip eve aldıysanız
eve gelince hiç bir yere ve özellikle yüzünüze dokunmadan kendinizi ve üzerinizdeki dezenfekte ettiyseniz
nerden ve nasıl bulaşabilir?
  • scudman1  (09.04.20 14:28:54) 
kimseyle 1 metreden yakın olmadım ama işte insan yine de korkuyor. marketten getirdiklerimizi de kolonyayla sildik ama insanı paranoyak ettiler.


  • citadel  (09.04.20 14:30:31) 
Soruya ek yapmış olacagım ama virüsün havada 3 saat asılı kaldıgı söyleniyor. Bu durumda, kapalı ortam olan markette bizden önce kimin girdiğini bilmiyoruz. Enfekte birisi öksürüp hapşırsa (hatta nefes alıp vermesi/ konuşması bile yeter diyorlar) o ortamda, ardından da başka biri o ortama girse virüs ona da bulaşmıyor mu? Artık markete girmeye korkar oldum.


  • scientia dux vitae certissimus  (09.04.20 15:03:43) 
Neden korkuyorsun? Velev ki bulaştı? Yaşın kaç? Altta yatan bir hastalık var mı? Evinde yaşlı birisi var mı?


  • ikikerekac  (09.04.20 15:14:03) 
kendimden korkmuyorum evde evde risk grubunda babam ve annem var o yuzden. ama kendim olmaktan da korkabilirdim goruyoruz agir geciren gencler de mevcut.


  • citadel  (09.04.20 15:24:47) 
valla yok diyemeyiz tabi de abi gereken önlemleri aldıktan sonra gerisi bizden çıkıyor gibi geliyor bana. yani sokakta yürürken havadan bulaşacaksa bulaşsın zaten.

3 haftadır sürekli ellerime bir şeyler sürüyorum yıkıyorum. son zamanlarda markete mi gidiyorum ameliyata mı o da belli değil. muhtemelen hepimiz böyleyiz de, ben kendi adıma başka ne yapabilirim bilmiyorum. annemle yaşıyorum 65 yaşında, 3 haftadır 2 metre yaklaşmıyorum bile.

elimden gelen budur yani. gerek tedbirleri aldım ama yüzümde maske varken gidip gözüme alnıma bulaşacak virüse de ben bir şey yapamam. bir yerden sonra akıl sağlını korumak adına çok da şey yapmamak lazım.
  • ravenclaw  (09.04.20 15:53:50 ~ 15:58:10) 
  • freedonia  (09.04.20 16:00:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.