[]

borsa okur yazarlığı

bu eğitimi alsam ne faydası olur bana? borsa kumar değil midir? bahisten farkı ne sizce?




 
Gidip rastgele 10-15 sirketten hisse alirsan kumar tabi.

Her yatirimin belli bir riski vardir. Alabilecegin riski anlamak ve buna gore yatirim yapmak da kisisel finans bilgisinin bir parcasidir. Mesela Turkiye'de ve dunyada en yaygin yatirim ev almak ama Turkiye'de emlak piyasasi cakildi mesela, bu da bir risk.

Ortalama Turk, araba almayi yatirim saniyor. Temel kisisel finans bilgisi, herkesin bilmesi gereken bir sey. Ben anca 20'lerin sonunda arastirmaya basladim, daha once egitimini almadigima pismanim.
  • fortisvita  (08.04.20 23:06:28 ~ 23:06:59) 
(git: www.paraborsa.net) hocam şöyle bir şey var incelemek isterseniz


  • selfdestruct  (08.04.20 23:19:13) 
kumar olarak görmenizden dolayı bu konuda eğitim almanız iyi olacak. internette yüzlerce dokumantasyon var, teknik analiz yapan twitter hesapları var. nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz. (twitterda hisse pazarlayanlara kanma)

temel analiz ise bu konunun araştırma ve okuma kısmına giriyor. şirketlerin kar zarar sermayelerini vb parametrelerini ve yaptıkları anlaşmaları takip etmeniz lazım.

geriye kalan biraz şans ve tecrübe.
  • false pretension  (08.04.20 23:20:50) 
Hocam eğitimini al tabi, ne kadar çok bilgi sahibi olursan o kadar iyi. Hele Türkiye'de. Ama varacağın nokta şudur: hiç kimse orta ve uzun vadede endeksin üzerinde getiri sağlayamaz. Yani borsaya yatırım yapacaksan al bir endeks fonu. En karlısı budur.


  • maxim gorki  (08.04.20 23:54:30) 
Ülke olarak borsaya bakış açımız çok acayip gerçekten. Kimi kumar olarak bakıyor, kimi "borsa oynamak" diyor, herkesin bi yerden bi tanıdığın güya borsada bütün parasını batırmış falan.

Borsada bir şirketten hisse almak demek tam anlamıyla o şirkete olmak demektir. Bildiğiniz ortak olmak yani, 4 arkadaş bir araya gelip bakkal dükkanı açmaktan bir tık farklı yani. Adam gibi planınızı yaparsınız, ortak olacağınız şirketi doğru seçersiniz kumar falan olmaz. Ortak olduğunuz şirket para kazanırsa siz de kazanırsınız kısacası.

Ha ama bizde ne oluyor, 2-3 tane teknik analiz okuyan açıyor grafiği, yada amcasının arkadaşının kuzeninden bir duyum alıyor, bir hisse alıyor 2 gün bekliyor satıyor başka bi tane alıyor onu satıyor başka bi tane alıyor derken sonra borsa kumar oluyor.
  • talasas  (09.04.20 01:45:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.