[]

virüsün taşıyıcıdan ayrılma süresi

merhaba, merak ettiğim bir şey var. diyelim ki ben taşıyıcıyım, geldi corona olduğundan emin olduğumuz biri bana öksürdü ve bana da bulaştı ama sıfır semptom var ya da çok hafif var o yüzden dikkate almıyorum. geldim eve kendimi 14 gün karantinaya aldım, hala hasta değilim ve 15. gün çıkıp insanlarla görüşüyorum. bu virüs 14. günün gecesi "yavvv hasta edemedik bu kızı, bulaştıracak adam da yok etrafta, HAYDİN BANA EYVALLAAH." diyerek gitmiyor ya? 15-16-17. günlerde de benim bulaştırma ihtimalim yok mu?

bir iki kaynak aradım ama maalesef bir şey bulamadım. bir tane makale buldum ama o da çok teknikti, biyolojim yetmedi...


 
virüs gelir, yapışır, etkisiz hale getiremezsen (bağışıklığına bağlı) hücrene girer ve hücrene kendisinin kopyalarını ürettirir. sonra o hücrenin çeperi erir ve etrafa saçılan virüsler aynı işlemi tekrarlarken olayı kontrol altına almak için bu işin içine adı karışmış kim var kim yoksa öldürmeye gelen nötrofiller gerekli ve gereksiz tahribata sebep olur sen de bu sırada pnemoni yaşarsın. 14 günde bu olaylara dair bir şey yaşanmamışsa 15. gün bulaştıracak bir şeye sahip değilsindir muhtemelen.
elbette bu arkadaş kamu kuruluşu gibi 14 güne kapatıyoruz demez senin bünyene bakar. kuluçka dönemi uzayıp kısalabilir ama 14 gün içinde semptom gösterirsin istatistiğe göre.


fakat virüsü virüs yapan şey sağının solunun belli olmamasıdır, endişemiz de bu yüzden zaten.
  • Etanglement  (08.04.20 19:14:42) 
Vücudunda 20-25 gün virüs kalan hasta örnekleri var. Ama bulaşıcılığının devamı konusunda net bilgiler yok.


  • deer hunter  (08.04.20 20:37:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.