[]

yemek yeme kültürünüzde ne gibi farkındalıklar oluştu

Eskiden ne yiyordunuz nasıl bir yeme alışkanlığınız vardı. Misal dışarda iskender lahmacun döner mi gömüyordunuz yoksa evde kendiniz mi yapardınız. Bütçeye göre miydi, keyfinize göre mi.

Peki bu süreç sizi nasıl etkiledi. Corona geçtikten sonra nasıl olacağınızı düşünüyorsunuz?

Tamamen organiğe mi geçtiniz yoksa ev yemekleri yapıp market ürünleri kullanmaya devam mı ediyorsunuz. Bir an önce bitsin bir yüzyıl daha yemek yapmayacağım mı diyorsunuz yoksa bundan sonra böyle devam etmeliyim mi diyorsunuz?

Laflamak istedim bu başlık altında.

Gerçekten belki de bu süreçte dünyada olan olumlu şeylerden önemli bir tanesi beslenme alışkanlıklarının olumlu yönde değişiklik göstermesi olabilir.

 
önceden iş yerinin orda bi lokantada ızgara yaptırıp öğlen ve akşam yemeğini yiyordum, az önce evde konserve barbunya yedim sfgsdfgd


  • nahtoderfahrung  (08.04.20 16:08:23) 
evde de yapardık ama haftada en az 2 akşam dışardan yerdik, kebap, tantuni, burger vs.. şimdi 1 aydır hep evde yapıyoruz daha hiç dışardan sipariş vermedik.

organiğe geçmedim, normal ev yemekleri yapıp market ürünlerine devam ediyorum. ama insan dışardan yemeyi özlüyor :/

beslenme alışkanlığımız da değişmedi ama bağışıklığı sağlam tutalım diye et suyudur vs.. ağırlık veriyoruz.
  • benaslinda  (08.04.20 16:14:10) 
Hiç bişi değişmedi, hep kendim yapıp kendim yerdim zaten ama ara sıra poğaça falan alırdım, bi de fırından taze ekmek. Şimdi bi tek onları çıkardım listeden.


  • superfluid  (08.04.20 16:55:20) 
daha düzenli öğünler halinde daha hafif yiyorum. arada çok fazla atıştırma yapmama rağmen kilo daverdim.


  • pearson  (08.04.20 17:15:54) 
degisiklik olmadi, evden ve disaridan yiyorum.


  • stavro  (08.04.20 17:50:48) 
Bir şey değişmedi. Kendim dışarıda yemediğim sürece dışarıdan sipariş vermiyordum zaten. Bu süreçte de evden yemeye devam.

Edit: Baklava almaya devam ediyorum. Bazen alıp mikro dalgada ısıtıyorum ya da 1 gün balkonda bekletiyorum.
  • Amaranta ursula  (08.04.20 17:55:26 ~ 18:01:59) 
Surekli disardan yiyordum. Olaylar patlak verince evde makarna& disaridan siparis devam ettim. Baktim olacak gibi degil anneme tasindim.
Simdi her gun ev yemegi yiyorum.
Sabah kahvalti yapiyorum. 3 4 gibi cay iciyorum vs.
Normalde yedigimden fazla ogun yemis oluyorum. Simdilik memnunum.
  • nax  (08.04.20 19:29:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.