[]

kişisel vpn kullanımı için vps

bu işlerle ilgili kaynak araştırdığımda hep ya sponsorlu ve sadece sponsoru olan sunucuya göre işi yarım yamalak anlatanlar, ya da süreci yarısından başlayarak anlatan videolara falan denk geldim.

-güvenlik sebebiyle ücretsiz vpn istemiyorum, ve doğru anlayıp anlamadığımdan emin değilim fakat vps aracılığıyla bir vpn kurmak maliyet/fayda açısından da mantıklı gibi duruyor. doğru mu düşünüyorum? bu durumda sık sık bakım veya müdahale gerekli olur mu?

-eğer doğru düşünüyorsam, anladığım kadarıyla bir sunucuda yerimizi kiralıyoruz ve orada at koşturuyoruz. burada kurabileceğimiz kullanıcı dostu ve bakım/müdahale gerektiğinde müthiş bir bilgi birikim gerektirmeyen bir çözüm mevcut mudur?

veya bununla ilgili başından sonuna açıklayıcı bir kaynağa yönlendirebilirseniz sevinirim. teşekkürler.

 
-eğer doğru düşünüyorsam, anladığım kadarıyla bir sunucuda yerimizi kiralıyoruz ve orada at koşturuyoruz. burada kurabileceğimiz kullanıcı dostu ve bakım/müdahale gerektiğinde müthiş bir bilgi birikim gerektirmeyen bir çözüm mevcut mudur?


evet. digitalocean ve openvpn kullanarak cok kolay kurabilirsin. turkce su kaynagi buldum, sen de google'da "digital ocean openvpn" diye aratarak baska kaynak da bulabilirsin: ozdemirburak.com
  • fakyoras  (08.04.20 15:49:13 ~ 15:49:45) 
bir kere kuruyorsun bir daha da gerekmiyor. fakat bazi aktivitelerde vps i bitcoin ile falan almadiysan sana ulasabilirler. yani kendi vps ini kurmak da cok super bir fikir degil bazen. ama sadece xxxhub'lara ulasacagim fazla sikintili isle ugrasmayan bir adamim diyorsan problem yok. ama public tracker ile torrent falan sikinti misal.

alternatif:
telegram'dam @mikbalavseren'e ulasirsaniz cok uyguna log tutmayan vpn sagliyor. aylik 5 tl falan gibi rakamlara.

kendisi sagolsun sunucusunu bana acti ve log tutmadigini gozumle gordum o yuzden icim rahat. hizli olmasi acisindan wireguard isteyin. ben cok memnunum 200-250 mbit up/down hizlari alabiliyorum. openvpn'e gore daha hizli baglaniyor vs.
  • ozdek  (08.04.20 15:54:10 ~ 16:28:59) 
ben vps scaleway'dan kiralıyorum. eğer biraz linux biliyorsan, şu script ile openvpn kurulumunu yaptırabilirsin: github.com


  • malheiros  (08.04.20 16:25:57) 
cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar.

güvenlik konusunda endişem kullandığım uygulamaların (spotify, e-posta vb.) şifreleri vesaire, zaten önemli gördüğüm şeyleri vpn üzerinden yapmayı düşünmüyorum.
linux bilgim zayıf, fakat inceleyip anlamaya çalışacağım.
  • barbadoshayrettin  (08.04.20 16:49:17) 
dediğin şekilde yaptım daha önce, digitalocean'da vps kiraladım ve openvpn kurulumu yaptım.. çok iyi çalıştı, ek güvenlik tedbirlerimi de kendim aldım.


  • nabrukk  (08.04.20 18:48:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.