[]

Umursamaz olmak

Arkadaşlar merhaba.önceden de duyuru yazmıştım sonra bana zarar verdiğini düşündüğüm için sildim.biriyle aylarca flört benzeri ayrı şehirlerde konuştuk, sonra ayrıntı vermeyeyim bir şekilde sohbet bitme noktasına geldi onun tarafından kişisel paikolojik sağlık sorunları bahanesiyle, aslında her şey Güzel gidiyordu öncesinde, harikaydı her şey.sağlık ve ailevi başta olmak üzere sorunları vardı ve sorun sen değil kimseyle pek konuşmuyorum diyordu.hep alttan aldım ama tavırları değişmedi, azaldı muhabbet ve hiç konuşmadık bir süre.aynı şehire gelince görüşmek istedim ama önce tamam deyip sonra ekti.
en son ben kesme noktasına geldim tepki yaptım sen nasıl böyle yaparsın vb , üstüne aradı ve bununla ilgili konuştuk gecenin köründe hem de 4 buçuğa kadar 3 saat,başka şeyler de dahil.hala insanlarla pek konuşmadığını ve ailevi sorunlarından bahsediyordu.tamam dedim, yine anlayışla karşıladım.sonra bir ara mesaj attım, dönmedi.dün gece watsapp a bakarken bir çocukla fotoğrafını gördüm, haliyle kıZdım içten içe, madem olay buydu niye söylemedi ki? Ayrıca bir insan neden sevgili durumların varken gecenin köründe seninle 3 saat konuşur ki? O ara sevgili yapmıştır diyecekseniz, kimseyle görüşmediğini ve ailevi problemlerle boğuştuğunu söyleyen biri ne ara sevgili yapar ki ? Kaldı ki bu bana geri dönmeme sebebi olabilir mi ?

Bunlar değil öneri isteyeceğim kısım , demek istediğim bayağı kafa dengim olan bir insanın anlamsızca Arayı soğutup gitmesine üzüldüm işte.sorum şu, siz nasıl böyle durumlarda umursamadan önünüze bakıyorsunuz? Ne gibi yöntemleriniz var ? Şu an pek de iyi hissetmiyorum bu kızın yaptıklarından sonra, unutup önüme bakmak istiyorum ama yolunu bulamıyorum.

 
Kız dengesiz değil. Belki öyledir ama sana olan davranışlarını açıklamak için bundan fazlası gerek.

Seni fazla cepte görmüş ya da sadece sohbet etmek için kullanmış. Kendisini manevi olarak biraz toparlayınca seni bırakmış. Sabaha kdr konuştuğunuz gece de seni kaybetmeyip cepte yedek olayına devam etmek için.

Böyle kızlar için üzülmeye değmez.

Sevgili olayını bir günde de yapmış olabilir ama senin için kullanmaktan daha fazlasını düşünmediğini söylemem gerek. Muhtemelen en başından beri seninle olmayacağını da biliyordu ama o ara manevi olarak birine ihtiyacı vardı.

Gerçekler acıdır. Üzgünüm bro.

30 yaş, kadın.
  • mobydick  (08.04.20 15:38:26) 
Ben bunun erkek versiyonuyla böyle devam ettim. Bir ay içinde whatsapp profili nişanlıdan evliye geçti:)


  • banacevaplazım  (08.04.20 15:45:33) 
Anladım, peki mobydick neden böyle bir insan abartılı ilgi gösterir başta, tamamen manevi ihtiyaç mı? Çok sempatiksin, gülmek sana yakışıyor, şakayla evlenme teklifi, seninle rakı içmek isterdim, konsere sen de gel, söylesene ben kaçıncıyım x şehrinden(yaşadığı şehir) senin için vb daha birçok söz, gidip aile çocukluk fotolarını atmalar, annesiyle video foto çekip atmalar, neler neler...çok şey var başka türlü düşünmem için.bu değişimi anlamlandıramıyorum bu sebeple.


  • cranium  (08.04.20 15:54:42) 
Muhabbet ilerledikçe bir sebeble vazgeçmiş olabilir ya da daha iyisini bulabileceğini düşünmüş olabilir. kızlar ve birini elde ettikten sonra daha iyisini isteme arzusu. ve bahsettiğin noktada dengesizlik de işin içine giriyor.


  • mobydick  (08.04.20 16:10:19) 
Cidden sal gitsin. Duruma bir kızla samimi foto koy, sadece o görsün 2 gün içinde mesaj atar


  • mobydick  (08.04.20 16:11:39) 
şimdi objektif olarak duruma bakıp birkaç şey yazacağım. inşallah alınmazsın.

1- daha önce sorduğun soruları ve üslubunu falan hatırladığımda senin biraz yaşananları abartmış olabileceğini düşünüyorum. belki kız bir adım atmıştır da sen öyle görmek istediğin için onu beş olarak görmüşsündür. genelde erkeklerde böyle durumlar oluyor. kendi istedikleri gibi yorumluyorlar olayları ve olumsuz bir tavır görünce neden neden neden diye hırçınlaşıyorlar ama aslında hiç onların düşündüğü gibi şeyler olmamış ki arada. bence bu ihtimali de bir düşün. muhtemelen hayır diyeceksin ama objektif bakmaya çalış biraz.

2- farz edelim ki olaylar tamamen senin dediğin gibi olsun. yine abartmış oluyorsun. ayrı şehirlerde temas dahi olmayan ve doğru düzgün vakit geçirmediğin, flörtümsü bir şey yaşadığın birine bu kadar bağlanman ve aşırı derecede üzülmen sağlıklı mı sence? msn devrinde miyiz ya? aşırı derecede üzüldüğünü de bu konuyla ilgili elli tane soru sormandan anlıyorum. eğer yaşın 25 üstüyse bu durum hiç normal değil, 25 altıysa da titre ve kendine gel lütfen. ilişkilerle ilgili durumlarda aşırı tepkiler verenlerin yetiştirilme şeklinden ve aile yapısından kaynaklanan sağlıksız durumlar oluyor. şu durumda olumlu tarafından bak yaşananların ve kendine dönerek kendini iyileştirmeye çalış. zaten bilinçaltındaki sağlıksız yerleşmiş kalıplar yüzünden sana uygun olmayan bir insanı çekiyorsun hayatına.

3- samimi bir fotoğraf değilse çocukla olan fotoğrafını neden kötü yoruyorsun ki? yakın erkek arkadaşlarıyla yanak yanağa fotoğraf çektiren tonla kadın var.
  • pearson  (08.04.20 17:02:18 ~ 17:19:42) 
Görüşün için teşekkür ederim.Samimi bir fotoğraf ve erkek arkadaşı, bu çok belli.

Diğer söylediklerini düşünüyorum da şöyle bir durum var pearson, ben bu durumun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum ki zaten .Öyle düşünsem niye öneri isteyeyim.

Aslında sadece bu değil, bir arkadaşımla bile aram bozulsa kafayı takıyorum fazlasıyla ne yazık ki,kaldı ki güzel gidip anlamsızca bozulan 3-4 aylık bir iletişim için üzülmenin nesi yanlış ki.Sitem etmiyorum bu konuda tabi , bunu açıklaman güzel olur, belki de ben anlamak istemiyorum bilmiyorum.

Şu da var,başta öylesine başlayan bir konuşmada görmediğim bir insana karşı bir şeyler hissetmeyi aklımın ucundan bile geçirmiyordum, hatta en başta bir ufak kavga olmuştu, yol vermeyi düşünüyordum ama sonra düzeldi o durum ve ilerledi muhabbet, benim de bakış açım değişti diyebilirim.

Kafamı toplamaya dair bir önerin varsa dinlemek isterim.
  • cranium  (08.04.20 18:07:22) 
Sizin elinizde başka bir flörtünüz olmadıģından kan görmüş köpekbalıģı gibi açlıkla davranmışsınız. Vaat edilen şeyi alamayınca da "...sen nasıl böyle yaparsın..." diye kızmışsınız. Şu aileyle sorunlar klişesi de olmazsa olmaz zaten. Sözleri boşverin eylemlere bakın.


  • karahan01  (08.04.20 19:14:14) 
hacıt burda mı okudum başka yerde mi bilemedim şimdi ama senin de kulağına küpe olsun.

herşeyin başında böyle havalara atıp atıp mutlu edenler sonra düşerken tutmayı unutuyo. yani en başta aşırı iyi davranıp iltifata boğan, yok ben senin gibisini çok aradım falan muhabbeti yapandan kaçacakmışsın. bunlar bizim gibi saflar salak gibi bağlandıkça zevk alıyolar. bundan sonra dikkat et. dengesiz veya değil, öyleymiş böyleymiş diye oturup beş saniye düşünmene değer kişilikler değil bunlar. kendi duyguları ölmüş başkalarınınkiyle oynuyorlar.
  • windows95  (08.04.20 19:24:43) 
İyi de ne gerek var ki yalana öyle olsa bile , gerçekten anlayamıyorum


  • cranium  (08.04.20 19:30:28) 
Doğru düzgün fiziki anlamda görüşmediğin birine aşırı derecede bağlanmışsın ve hala bu kadar üzülmeni bir derecede normal karşılıyorsun. Fazla duygusal boşluktaydın galiba. Yazdığım cevapta durum tespiti yapmıştım sadece çünkü sen fazla masumane ve mağdur bir şekilde yazmışsın soruyu. Bence durum böyle değil. Ben psikolog falan değilim yani sana hap niyetine öneri veremem bu noktada ama senin yaşadığın bu bağlanmaya ve diğer pek çok soruna ilişkin faydalı olabilecek birkaç kitap önerebilirim. Klasik olacak ama gerçekten kafanı meşgul edecek başka bir şeyler bulman işe yarayacaktır diye düşünüyorum, mutlaka seni oyalayacak başka bir şey bul.


  • pearson  (08.04.20 19:35:45 ~ 19:36:41) 
"İyi de ne gerek var ki yalana öyle olsa bile , gerçekten anlayamıyorum"

abi, insan bu... aramıcaksın sebep.
  • windows95  (08.04.20 19:38:59) 
Pearson kitap önerisi güzel olur


  • cranium  (08.04.20 19:50:11) 
Belki de biraz kafanda kurdugun gerceklige cok baglandigin icin unutup önüne bakamiyorsun. Biraz disardan bakalim duruma.

- Ayri sehirlerdeymissiniz. Karsi taraf muhtemelen platonik bir seyler yasamak istemis. Sen daha fazla ciddiye almissin. O anki yalnizligini senle gidermis. Illa ki kötü niyetlerle böyle davranmamistir. Kötü bir insan olsa zaten baska sekillerde de anlardin kötü birisi oldugunu.

- Gülüsünü, muhabbetini, huyunu suyunu begendigini söylediyse muhtemelen gercekten begenmistir. Ama iste uzaktan ne kadar begenilebilirse o kadar begenmistir. O an icin karsilikli platonik bir flört olarak düsünmüs. Ayni zamanda begenilmek istemis, fotograflari, videolari o yüzden göndermistir. Öylesine bir heyecan, kivilcim, iste ne dersen. Sonunu düsünerek yapilan seyler degil. Yalandan evlilikten bahsetmesi de yine ayni sey, uzakta olmanin, nasilsa burdan ciddi birsey cikmaz diyebilmenin verdigi cesaretle söylenen, mantiga oturmayan fanteziler. Hatta o da kafasinda kurmustur seninle ilgili hayaller, ama iste bi yerden sonra bir sebepten dolayi savusturmustur o hayalleri, ya da yatmamistir birseyler kafasina.

- Yasadigi yere kadar gitmenden belki ürkmüstür. Olur ya bir arkadasi manyak misin kizim ne gidiyosun cocukla görüsmeye falan demistir. Ya da yeni manitasi oldugunu düsündügün kisiyle o aralar bir seyler baslayabilecegini hissetmistir ve seninle de görüsüp isleri karistirmaktan kacinmistir.

Gibi gibi seyler. Karsi tarafi savunmak gibi bi niyetim yok, belki de gercekten insanliktan nasibini alamamis birisidir, ama bu önemli degil. Tamam iste, platonik bir seyler yasanmis, daha ciddi bir seye dönmesi olasiydi ama garantisi yoktu, olmamis. Ettigin güzel muhabbete say ve yoluna devam et, sal gitsin. Bu kadar ciddiye alma bu tarz iliskileri. Insan bazen 40 yillik esinden dostundan kazik yiyor, onun yaninda bu hic bi sey degil.
  • catgroove  (08.04.20 19:56:46 ~ 19:58:29) 
Açıklayıcı mesaj için teşekkür ederim catgroove.Aslında muhabbetin en başında, ekim ayında zaten görüşmek için ben gidecektim, aksilik çıktı ve gidemedim.tabi şimdiki durumda şartla değişmiştir diyebilirsin, evet olabilir, teorin mantıklı görünüyor.

Erkek arkadaşı da varken durumu uzatmanın manası olmayacak zaten diye yazmayı düşünmüyorum zaten de işte ben kafamı nasıl toparlarım derdim o aslında.
  • cranium  (08.04.20 21:07:28) 
Ben de böyle durumlarda toparlayamıyorum keşke sana bir önerim olsaydı ama eminim zamanla hafifleyecek, mesajım burda dursun diye yazıyorum


  • hayatkafe  (08.04.20 21:13:27) 
Olsun teşekkür ederim, umarım öyle olur. Tabi hafifleyecek ama asıl dilediğim bir daha benzerini yaşamamak, senin de öyle olsun


  • cranium  (08.04.20 22:02:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.