[]

Duyurunun ekonomistleri, bankacıları aşağıdaki tablo neyi ifade ediyor?

Bddk'nın sitesinde aylık bültenler kısmı yabancı para pozisyonu metaverisinde kamu bankalarının "yabancı para net pozisyon/yasal özkaynak standart oranı (yüzde) -12 olarak geçiyor." Sizce bu oran gelecek açısından bizi yani vatandaşı endişelendirmeli mi? Yoksa evham yapılacak bir durum yok mu?

Şimdiden herkese teşekkürler. Tikler hemen verilecektir.


 
özel bankada piyasa riskinde çalışıyorum bahsedilen oran döviz pozisyonunu gösteriyor ve mutlak değer olarak bakılıyor 20'ye kadar yasal sınırlar çerçevesinde.
şu anki durum özelinde daha çok bakmanız gereken bankaların likidite rasyoları. likidite göstergeleri.
ayrıca bankalar her ay bddkya yasal raporlama yaparlar ve bu yasal raporlardaki oranlarda sapmalar olduğunda vatandaşın endileşeneceği duruma gelmeden bddk olaya müdahale eder.
burası türkiye o ayrı bir konu ama işleyiş basit haliyle bu şekilde.
  • tuborg yesili  (08.04.20 15:06:33) 
Çok teşekkür ederim. Peki yabancı para cinsinden ekside olmaları aslında (ufakta olsa) olumsuz bir durum ya da gelecekte sorun yaratacağı anlamına gelmez mi? @tuborg yesili.


  • skzr  (08.04.20 16:57:53) 
açığa dolar satmışlar, özeti bu. büyütürlerse sorun olur; 2001 gibi. %20'yi opsiyon gibi yapay yollarlar geçmediklerini umuyoruz.


  • 507  (08.04.20 17:30:34) 
gelecek ne kadar gelecek? bankalarda ve finans dünyasında her şeyin düzeni var. senaryoları var. ben piyasa riskinde çalışıyorum biz dolar 10 olursa nolur diye çalışıp bankaya plan yapıyoruz ama bu dolar 10 olacağı anlamına gelmiyor. Bankalar BDDKya sürekli hesap verip rapor gönderiyorlar gelecekte sorun yaratıp yaratmayacağını kendileri dışında denetleyen bir kurum var.

Hayır olumsuz bir durum değil döviz pozisyonu değişkendir. Bankalararası işlemler var, müşterilerle yapılan işlemler var vs.
  • tuborg yesili  (08.04.20 18:02:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.