[]

türkiye günlük elektirik tükettimi grafiği bulamıyorum

hergün haber sitelerinde bir gün önceki türkiye toplam elektirik tüketimi yayınlanıyor. ama grafik şeklinde her gün güncellenen bir site bulamadım.

haberlere göre ;

21.03.2020 = 829 megavat
07.04.2020 = 660 megavat

tüketim ciddi ölçüde düşüyor. buda ekonominin ne kadar küçüldüğünün, dolayısı ile işsizlik ne olacak gibi sorunların en kestirme göstergesi bence.

 
yani kac yildir bu isin icindeyim böyle bir fonksyon olmaz.

elektrik tüketimi düsüyor ama bunun düsme nedeni milletin az kullanmasi degil. tam tersi ev kullanimi eskiye göre 2 katindan fazla cogu kiside.

yanlis anlamayin bilgi yoksa cok normal böyle cikarimlar, sektörü bilmek gerek. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu iste. hata normal yani.

asil neden endüstrinin durmasi. kisisel tüketilen enerji cok yüksek degil aslinda zaten. hatta toplam elektrigin ortalama 20% filan evlerde kullanilr. 50% i direkt endüstride, geri kalan 25% hizmet, 1-5 % arasi ise tarimda kullanilir.
  • duygusuzromantik  (08.04.20 12:27:27 ~ 12:35:02) 
Isıtmada kullanılan elektrik yükü de mevsimsel olarak düştüğü için etki etmiştir.


  • John Bloor  (08.04.20 12:38:59) 
  • sealth  (08.04.20 13:06:51) 
www.enerjiatlasi.com
Burada saatlik günlük aylık vs grafikler var.

  • sckxyss  (08.04.20 14:52:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.