[]

Televizyondan gelen vızlama sesi (bu sorunun adını kimse bilmiyor)

Yıllardır ailemin evine gittiğim zaman kabusum oluyor. Delirmek üzereyim. Teşhisini de koyamıyorum, bir çözüm bulamıyorum.

Özetle: LCD televizyonda beyaz veya açık renkli görüntüler olduğunda çok kalın bir arı sesi hayal edin, öyle bir ses çıkıyor. Siyah renklerde bu ses olmuyor. Uydudan sesi kısınca/tamamen kapatınca bu ses gitmiyor. Televizyonun kendi kumandasından sesi kısınca azalıyor ses.

Fakat sorun şu ki bizimkiler bu sesi duymuyor.
Bu yüzden televizyonun kendi kumandasından sesi sonuna kadar açıp uydunun kumandasından duyacakları ses ayarını yapıyorlar.

Böyle olunca televizyondan aşırı bir şekilde "buzzing" sesi geliyor.
Bir süre bu evde kalmak zorundayım, ciddi şeyleri bile normalde dert etmem ama inanılmaz rahatsız oluyorum.

Bu sorunun teknik adını hiçbir yerde bulamadım. Nasıl çözülür, bunun adı nedir bilen varsa lütfen söylesin.

Ses bu: sndup.net

 
eheh yaşın kaç?

genç insanlar belli hz leri yaşlılardan daha iyi duyarlar.

yani kafayı yemiyorsun.

yaşlandıkça belli hz leri duyamayacaksın. ben düşük hz yi yüksek seste çalan bir program indirdim mesela kızımı onunla çağırıyorum canımı sıkarsa. eşim ya da ben duymuyoruz. yüksek hz de olabilir karıştırıyorum ikisini.
  • ozdek  (08.04.20 00:24:00) 
Tv ye bağlanan kablolarla alakalı bir durum bu.tv nin arka konektörlerini temizleyip,kabloları tam oturtarak,mümkünse kaliteli olanlarıyla değiştirerek bundan kurtulursun.


  • duptıs  (08.04.20 00:26:19) 
Başkan uydudan sesi fulleyip, tüm ses açıp kapamayi TV kumandasindan yapsanız bu problem hallolacak gibin. Bizim tvlerde öyleydi. Bu sesi ben de duyuyordum. Ama dediğim şekilde çözülüyor.


  • allah yazdiysa bozsun  (08.04.20 00:54:41) 
sesi hdmi spdif gibi bir yolla aktar.


  • alperz  (08.04.20 03:29:49) 
Birşeyden parazit alıyor ama neyden?

Önce uyduyu tv'den ayır, tv çıplakken fişi tak ve boş çalıştır bakalım ses var mı?

Ses yoksa uydu cihazı parazit yapıyor olabilir başka uydu cihazını dene.

Tv boşken, çıplakken de ses yapıyorsa bu sefer farklı bir prizde dene tv'yi. Başka prizde de tv boşken tek başına parazit yapıyorsa TV kendi içinde kendi ses katında parazit çekiyordur.

Bunun da çaresi var, tv'nin ses sitemini değil de farklı bir harici ses sistemi takıp onu kullanabilirsin. Mesela 2+1 bir ses sistemiyle sesi alabilirsin.
  • John Bloor  (08.04.20 10:40:43) 
benim bilgisayar yapıyordu onu. gmail açıkken gmailin renk tonuyla hoparlörler statik ses veriyordu. sonra kablolarla oynadım düzeldi sanırım. sorunun adı enterferans


  • argent dawn  (08.04.20 11:59:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.