[]

İşinden nefret etmek, yeni bi sayfa açabilmek

30 yaşındayım. Bir kamu kurumunda 4 senedir çalışıyorum ama stresini, çevremdeki insanların ikiyüzlülüklerini yalakalıklarını kaldıramıyorum artık. İşimden iğrenir vaziyete geldim. İdari hakimliğe hazırlanayım diye düşünüyorum. Hem alanım olduğu için ( lisansım sağlam bi üniversite ve idare hukuku-idari yargı konusunda altyapım iyi), hem evrak üzerinden çalışmayı sevdiğim için, hem de kpss belasına bulaşmamak için.
Ne dersiniz ? 30 yaş geç bi yaş mı arkadaşlar ? Sınavlara çalışmayalı 5 sene oldu ve malum bu tip yerlerde mülakat belası var. Birisini referanssız atlattım ama burada mümkün değil gibi.
Cesarete ihtiyacım var sanırım. Teşekkürler.


 
geç kaldığın her gün için pişman olacaksın. o yüzden hemen başla. benim pişman olmadığım 1 günüm bile yok.. zararın neresinden dönersen kardır.


  • silah taciri  (07.04.20 22:52:24) 
Otuz yaş daha hayatın baharı yav, neye geç kalmış olasın, niye olasın.


  • antihero  (07.04.20 22:56:33) 
İdari hakimlik tercihinin, idealinizde varsa peşinden koşmak açısından mantıklı olduğunu düşünüyorum, geç olması için hiçbir sebep yok -başladığınızda muhtemelen üşeneceğiniz ve ciddi bir motivasyonla ilerlemeniz gerekeceğini hesaba katmalıyız yine de. Ancak Türkiye sınırları içerisinde herhangi bir işle mutlu olunabileceği inancını maalesef yitirmiş vaziyetteyim. Stres, "çevrenizdeki insanların ikiyüzlülükleri" ve "yalakalıkları" maalesef bu milletin çalışma kültürü olmuş vaziyette. Yer değiştirebilirsiniz ve elbette ki tebdil-i mekanda ferahlık vardır ancak bir süre sonra yine aynı durumu yaşayacağınızı düşünüyorum.


  • silverleaf  (07.04.20 23:02:38) 
kamu kurumundan riski anca başka kamu kurumuna geçerek alabilirsin ya da sana biri gelip cidden iyi maaşla iyi iş teklif edecek.

o yüzden 35 yaşına kadar istediğin şeyi kovala bence de. ha sonra da kovala ama 35den sonra idari hakim de kaymakam da başka kuruma da geçmek biraz zor olabilir.

kolay kolay demotive etmem insanları bu tarz konular da ama sadece idari hakimlik özelinde çalışmayla puan almak ile olmayacağını garanti edebilirim. biliyorsun zaten. puanı almak en kolay iş öyle söyleyeyim. Ona göre planı yapmak lazım. Diğer kurumlar için diğer işler için hepsinde böyle demiyorum diğer insanlar gibi "hee dayın mı var?" muhabbeti yapmam çünkü aksi örnekleri biliyorum başka yerlerde bir ton ama ama idari hakimlik de bu baya düşük bir oran.

yoksa 30unda başka kurumlara başka mesleklere geçmeye çalışmak gayeet doğal bir şey. bırakma kendini öyle tabii ki mutsuzsan arayışa devam.
  • AlsterWasser  (07.04.20 23:02:41 ~ 23:03:38) 
kaç yaşında hakim olunur ki? 22 yaşında değil heralde :)


  • nabrukk  (07.04.20 23:41:24) 
45 yaşına kadar hakim olabiliyorsun. İdari Hakim olmak için de geç değil. Ama sınavları çok sık olmuyor.


  • maxim gorki  (07.04.20 23:41:28) 
hocam idari hakimlik için gerçekten ciddi bir dini veya siyasi referansın yoksa vaktini harcama çünkü ne kadar iyi bir aday olmanın hiçbir önemi yok olay asil listeye isminin girip giremeyecek olması, ne kadar güçlü referansın olduğu kısacası.

çevremden dolayı süreci biliyorum. idari hakim alımı zaten oldukça az siz de biliyorsunuzdur. 100 kişi alınsa ortalama bir alımda zaten %20 kotası söz konusu, maksimum 20 tanesi iibfli oluyor. bizzat hakim arkadaşım da söylüyor bana referanssız bir şekilde girmenin imkanı yok diye.

muhtemelen siyasal-kamu mezunusunuz ("lisansım sağlam bi üniversite ve idare hukuku-idari yargı konusunda altyapım iyi" cümlenizden çıkardım). yine muhtemelen a grubu memursunuz şuan. eğer b grubu memursanız a ya geçmek için çabalayın. eğer a grubu iseniz ve kurumunuzdan memnun değilseniz tekrar a grubu sınavlarına girin başka kuruma geçmeye çalışın. özel sektörde 30 yaş biraz geç olabilir. örneğin banka/teftiş sınavlarına vs. giremezsiniz.

eğer dini veya siyasi ciddi bir referansınız varsa direk kaymakamlık-hakimlik çalışın. zor sınavlar değil, belli seviyenin üzerinde insanlar iyi bir hazırlıkla bu sınavlarda zorlanmazlar pek.

son olarak 30 yaş hiç geç değil be hocam. eğer senin durumun bir can sıkıntısı/boşlukta olmak değil ve gerçekten mutsuzsan elinden geleni yap, kurtulabilirsin bu mutsuzluğundan. uğraşmaya gerçekten değer çünkü.

eyyorlamam bu gadar, haydi hayırlı işler.
  • felixtg  (08.04.20 00:08:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.