[]

bu insanlar koronavirüs kapmayı nasıl başarıyorlar?

tv'de anlatılanlara göre sürekli bir metre yakında birinin gelip hapşırması, öksürmesi lazım. ya da öksürüp hapşırınca bir zemine geçen virüse senin dokunup burnuna-ağzına değdirmen lazım elini. herkes paranoyak oldu zaten. kimse bir yere dokunmamaya çalışıyor. dokunanlar da hemen kolonya ya da dezenfektanla temizliyor. birbirinden uzak duruyor insanlar vs.

bu kadar insan her gün nasıl kapabiliyor bu virüsü göz göre göre? havadan bulaş mümkün mü yoksa bizi mi yiyolar anlamadım ki.


 
bir sürü insan işe gidiyor veya evde 3-4 kişi var mecbur markete gitmesi gerekiyor sık sık.

edit: ha tabii en önemli şey, zaten çoğu kişide pek el yıkama alışkanlığı yoktu. e ciddiye almayan sayısı da bi hayli fazla bu vürüsü
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.04.20 22:46:18 ~ 22:47:00) 
Çok fazla sayıda belirtisiz taşıyıcı var etrafta, önlemlerden çok önce kaptılar ve insanlara bulaştırdılar. Zaten virüsün çok bulaşıcı olmasının sebebinin bu olduğu düşünülüyor; taşıyıcılar virüslü olma ihtimalleri olmadığını düşünüp hayatlarına devam edebiliyorlar. Halbuki herkesin kendinde virüs varmış gibi hareket etmesi lazım, biz ise başkası bana bulaştırmasın diye bakıyoruz.


  • Bruce  (07.04.20 22:49:37) 
alışveriş sepeti tutuyor musun? kapı kolu tutuyor musun? asansör düğmelerine basıyor musun? markette eline bir şey alıp inceleyip geri bırakıyor musun? otobüse/dolmuşa binerken demirinden tutuyor musun?

hah, işte o sepeti her gün onlarca belki yüzlerce kişi tutuyor, o kapı kolu o asansör düğmesi....
  • nabrukk  (07.04.20 23:56:11 ~ 23:57:06) 
parayı kimse söylememiş.

hiç bişey tutmasan muhakkak parayla temasın oluyor ve cebinde taşıyorsun.
  • hem şişko hem deli  (08.04.20 00:00:43) 
doğru bak parayı unuttum. atm'den para çekiyorsun çektiğin para belki bin kişinin elinden geçmiş..


  • nabrukk  (08.04.20 00:02:21) 
tek başına asansör, kapı kolu, para vs tutmakla bulaşmıyor bu hastalık. soruyu soran da bundan hareketle sormuş zaten. herkesin tuttuğu yeri bile tutsan mal gibi eline, ağzına, vücuduna sürmeyip elini tez zamanda dezenfekte ettiğin müddetçe bulaşmadığı söyleniyor. e ama bir günde bu kadar fazla sayıda kişide nasıl çıkıyor bu hastalık demiş. demek ki bu adamlar oraları tuttuktan sonra ellerini ağızlarına götürecek kadar mallar. başka bir açıklaması yok.


  • del piero10  (08.04.20 00:03:51) 
Ağzında maske yoksa elini yüzüne goturmen çok basit bir refleks. İnsan robot degil, yüzde yüz engelleyemez kendini. Daha üç gün öncesine kadar da maske takmayın diyordu doktorlar vs.

Onun dışında ise giden gelen bir sürü insan var.

Umreden gelen bir amca 290 kişiye bulastirmis.

Ee doğal yani bu kadar yayılması.
  • elorelia  (08.04.20 00:42:38) 
Kapalı alanda dibine giriyor insanlar her ne kadar kendimiz dikkat etsek bile çevredekiler davar olduğu için mesafe algısı yok akraba durumundayız hep, sürekli ağzını açıp öksüren, hapşıranlar var bir de , tamam ağzını kapattı eliyle ama elini güzelce yıkadı mı, temizledi mi sonrasında hayır her yere dokundu vatandaş sürdü, sürtündü. Biz de oralara ister istemez, bilmeden temas ettik elimiz ağzımıza burnumuza gitti ve geçmiş olsun. Tamamen bilinçli olmakla alakalı bir durum herkes dikkat etse böyle ufak şeylere hastalık bu kadar yayılmazdı ama gel gör ki çomar diyarında böyle şeyler ancak hayaldir.


  • Uncle Sam  (08.04.20 01:53:08) 
O kadar çok elini ağzına yüzüne gözüne götüren insan var ki, şu an hala sokaklarda . Tvde programcılar, doktorlar, bilim kurulu üyeleri bile aynı şeyi yapıyor. (hadi onlar en azından sokakta değil ama evinde olmayan da tv stüdyosunda) Marketten çıkıp, Marmaray'dan inip anında sigara yakan insanlar var. İşe gidip toplu taşıma kullanmak zorunda olanlar var. Bir arabaya 4 kişi binenler var.

Bu sabah gördüklerim en basitinden. Bir ufacık bekçi kulübesinde 3 kişi konuşup gülüyorlardı, bir getir kuryesi motordan indiği gibi gözünü kaşıdı, maskesinin orasını burasını çekiştirip sürekli elleyenleri saymıyorum bile, belediye temizlik görevlileri bir fırın önünde çay içip poğaça simit vs ile kahvaltı ediyorlardı.
  • hair freak  (08.04.20 09:54:49) 
taşıyıcı bir kişi ile geniş bir odada 15-20 dakika kalsan dahi nefes alışverişi ile bulaşıyor. bu videoda nasıl bulaştığını görebilirsiniz;

youtu.be
  • insomni4c  (08.04.20 09:54:57 ~ 09:55:36) 
Birbirlerinin evine gidenler, çocuğuyla sıkıldık diye dışarı çıkanlar. Kapmak için uğraşmaya hiç gerek yok. Kimse olayın ciddiyetini kavrayamadı.


  • hair freak  (13.04.20 19:18:27) 
Şehir hublarından kapıyorlar genelde. Otogar, metro, yoğun alışveriş yapılan yerler, kapalı mekanlar vs... Ayrıca illa birisinin suratına öksürmesine de gerek yok, adam bir yere elini koyar sonra sen gider koyarsın, o elini ağzına götürürsen virüsü kaparsın.


  • maxim gorki  (13.04.20 19:49:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.