[]

Pazara surulmus urunle alakali post-market veri analizi

Karantinada canima okundu, evde mesleki olarak en azindan kendimi gelistirecbilecegim konulari listeledim, bu da onlardan biri. Gelin beraber geliselim.

Soyle ki;

X urunu var. Diyelim 5 yildir pazarda. Buna sadece urun-sikayet analizi yapmaktan baska daha gelismis nasil bir guvenlik/performans izleme aktivitesi yapabiliriz? Ornegin istatistiksel analizle/grafikle hangi yararli veriler sunulabilir? Trend analizi, standart sapma vs icine katarak soruyorum.

Simdiden tesekkurler gencler beyin firtinama yardimci oldugunuz icin :)

 
Şikayet dışında elde edebildiğin veri var mı?

Müşteri memnuniyetini şikayet dışında ölçebildiğin bir kaynak var mı?
  • ozdek  (07.04.20 19:26:26) 
Anketler olabilir.


  • nefertarii  (07.04.20 19:29:04) 
korona var anketi nasıl yapacaksın? online anket yapacaksın ama tüketiciye nasıl ulaşmayı düşünüyorsun? servis sağlayıcılardan veri satın alabilir misin? kişisel verileri koruma kanunu devreye girdi. izinsiz anket araması bile yapabilir misin?

peki bu ürünün satış bilgilerine sahip misin? amazon, ebay, hb, n11 gibi ortamlarda hangi dönemlerde ne kadar satılmış bilgisine ulaşabiliyor musun?
  • ozdek  (07.04.20 20:05:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.