[]

Kedim çok hasta

Ates, halsizlik ve yemek yememe sebebiyle ilk gün veterinere götürdüğümüzde ateşi 41 dereceydi. Ates düsürücü ve antibiyotik yapıldı. Ateş düşürücü etkisiyle biraz kendine geldi.

Ama ertesi sabah durumu aynıydı. Yine veterine gittik. Bu kez sedatif verilip bayıltıldı ve kan alındı. Kanında enfeksiyon çıkmadı. İşin garibi tüm değerleri sağıklı bir kedi gibi çıktı dedi veteriner. Yine ateş düşürücü ve antibiyotik yapıldı. Sedatif yüzünden 3-4 kez kustu. Hiç bişi yemedi. Yanıma sokuldu, uyuduk beraber.

Sabaha antibiyotik artık fayda eder diye umdum ama yine ateşli ve halsizdi. Tekrar veterinere götürdük. Bu arada ilk alınan kanla 2 virütik hastalığa bakıldı. Onlar da yok. Röntgeninde de yabancı cisim, kist vs çıkmadı.

Geriye FIP kaldı galiba. Onun da 3 yaş sonrası riski azalıyormuş. Yaşı 4,5, sokak kedisi. Bugün de ateşi var. Hiç bir şey yemiyor. Prebiyotik veriyorum şırınga ile. Perşembe ultrasona girecek. Çok korkuyorum.

 
en son ne zaman parazit tedavisi uygulandı?


  • dwight  (07.04.20 14:23:36) 
Fip olsa zamanla karni da sismeye baslardi yanlis bilmiyor isem. Çok geçmiş olsun. Umarim iyileşir hemencik.


  • a perfect lie  (07.04.20 14:28:20) 
başka bi veterinere gidin, farklı tecrübeler hastalığı bulabilir.


  • orpheus  (07.04.20 14:34:20) 
fip sadece karın şişliği ile olmuyor. kuru tip farklı ve daha sinsi. kan almak için sedatif vermek zorunda kaldılarsa (her kediye bunu yapmadıklarını umuyorum) demek ki direnç gösteriyor. ateşi olması da aynı şekilde. şimdilik iyi düşünün.


  • not dark yet  (07.04.20 14:35:45) 
@dwight 1 ay önce

@a perfect lie umarım çok teşekkürler :(

@orpheus haklısınız. açıkçası veterinere güveniyorum. tüm ihtimalleri eleyerek gidiyor .çok zorlu bir hayvan tekrar başka bir veteriner ile aynı sürece sokmak istemiyorum açıkçası. teşekkür ederim.

@not dark yet evet halsizliğine ve ateşine rağmen veterineri yine paraladı. az önce prebiyotik yememek için bana da epey direndi. pek duymadığım incecik bir sesle acıklı acıklı miyavlıyor. çok üzülüyorum çok. umarım dediğiniz gibi direnir ve iyileşir. teşekkür ederim.
  • hushhush  (07.04.20 15:00:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.