[]

covid-19 sebebiyle balayi iptali

merhabalar, 30 mayis da dugun 1 haziranda ise balayi planimiz vardi nisanlimla. Ancak suan ki durum nedeniyle dugun erteleniyor balayini ise iptal etmek istiyoruz. surec duzelse bile riske girmemek adina. Nisanlim yogun bakim hemsiresi istesek de zaten izinleri iptal gidemiyoruz bir yere. Sorum su ben bu balayi icin ayarladigim otele odemeyi de yapmistim, iptal etmek istersem bana ne gibi bir zorluk cikarabilirler ve bunlarla nasil basa cikabilirim?

tesekkurler.


 
Önce bi arayıp güzellikle konuşun, yapmazlarsa turizm bakanlığına veya tüketici hakem heyetine şikayette bulunursunuz.


  • etna  (07.04.20 12:35:09) 
hocam önce bir arayarak ya da yazarak iletişime geçin. şu an tüm dünyada bu olaylar yaşanıyor, adamlar alışkındır zaten. direk olumsuz olacak diye strese sokmayın kendinizi. şu devirde özellikle sağlık çalışanlarına falan zorluk çıkaranı kimse affetmez.


  • nrmnm  (07.04.20 12:44:20) 
Saglik personeli oldugunuzu soyleyin, ultra hayvan degillerse ikiletmezler.


  • brkylmz  (07.04.20 12:49:40) 
türkiyede zorunlu bir karantina yok su anda, izin alip alamamak sizin kendi sorumlulugunuz ve planinizda olan bir sey.

su durumda yanlis degilsem türkiye icin bir kisitlama olmadigindan dolayi paraniz yanar, sigorta yaptirmadiniz mi hic?

benim anlamadigim noktalardan biri bu, arabaya kaskodan sasmayan insanlar araba parasi gömdügü eventlere sigorta yaptirmaktan imtina ediyor.
  • duygusuzromantik  (07.04.20 13:08:29) 
siz konuşmamışsınız bile, buradan nasıl sağlıklı bir cevap verilebilir ki...


  • not dark yet  (07.04.20 13:22:15) 
@duygusuz romantik evet zorunlu bir karantina yok ama balayina gidecegim kisi yogun bakim hemsiresi ve tum izinleri iptal. bu nasil benim sorumlulugumda anlamadim?

@not dark yet boyle olaylarda geriliyorum ben konusmadan bir akil alayim dedim o kadar.

diger arkadaslara da cok tesekkur ederim.
  • Zima Blue  (07.04.20 14:51:06) 
ben de öyleyimdir, anlıyorum ama hiç gerilmeyin. olağanüstü durumda müşterisini mağdur eden herkes ancak kısa zamanlı kazanç sağlayabilir. o kadar kolay değil böyle bir durumda paranın üstüne çökmek.


  • not dark yet  (07.04.20 15:22:04) 
izin alip alamamaniz sirketi alakadar etmiyor ki. bu sizin kendi sorumlulugunuzda. sirkete göre geleceginizi belirtmissiniz. iznimi alirsam geliyorum denmemis yani. siz baglayici olarak anlasmissiniz.

eger bir tatil yasagi olsaydi sonuna kadar hakli olurdunuz.

bu arada yazdigim cevaba tik atmamissiniz pek hosunuza gitmedigi icin, acikcasi zerre umrumda degil atip atmamaniz, fikir sormaya degil, destek almaya gelmissiniz.

sigorta yaptirmadiniz mi peki? sigortalarin cogu karsiliyor bu durumu.

bu durum suna cok benziyor, siz bir arkadasiniza borc para veriyorsunuz ve arkadasiniz bunu ödeyecegini söylüyor 2 aya, sonra geliyor size "abi benim bir ödemem vardi ama alamadim. alsam ödeyecektim, senin paranin üzerine su ic bence" diyor. arkadasinizin ödemesi sizi ilgilendirmez yani, anlasmaniz esas.
  • duygusuzromantik  (07.04.20 16:08:18 ~ 16:12:47) 
@duygusuzromantik sağlık personelinin izinleri devlet tarafından iptal edildi. şimdi uçuşlar zaten tamamen durdurulduğu için sorun yok ama öncesinde de yerli uçak firmaları ve otellere kurum kimliği ile başvurarak ücretsiz iptal veya iade yapılabiliyordu. bu iş pandemi olduğu için uluslararası anlamda da esneklik tanınır mutlaka. hele ki sağlık personeline. sizin söylediğiniz normal şartlar altında geçerli olan bir durum.


  • nrmnm  (07.04.20 16:54:07) 
@duygusuz romantik sanirim aciklayamadim. nisanlim bir egitim arastirma hastahanesinde yogun bakim hemsiresi. hani su instagramda falan gordugunuz alkisladiginiz varya onlardan. yani bir devlet kurumunda. izinleri iptal eden de devlet. ben ozel sektordeyim benimle alakali bir durum yok. okurken satirlari mi atliyorsun acaba?

ben zaten boyle birseyi istedigim icin parasini da odedim. normal durumlari da bilmiyorum 27 yasindayim ilk defa balayinda gidecektim tatile. parasini odedim evet ancak daha bana vermis oldugu ne bir mal ne bir hizmet var. bana cikip derse ki sen rezerve ettigin icin musteri alamadim yuzde su kadar kesiyorum onu da anlarim.

o nedenle verdigin ornekler falan konudan cok baska.
  • Zima Blue  (07.04.20 17:53:34) 
isi sordugunuz konudan saptirmazsaniz cok daha güzel olacak. her meslek cok degerli. esinize kimse laf etmedi yani burada.

benim bahsettigim durum izin alip almamaniz, iptal olmasi bu durumda tamamen alakasiz. elbette magdur olan sizsiniz, buna bir sey denmiyor. balayi icin "izin alabilirsek bakariz yapariz" denmiyor, hayatinizda gününe siz karar veriyorsunuz. izin iptal oldu bu dogru ama bu durum karsi tarafi ilgilendirmiyor bu durum.
  • duygusuzromantik  (08.04.20 00:32:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.