[]

Evde bilgisayarsiz internet basvurusu

Selam arkadaslar, malûm Corona gunlerinde eve kapandik, bende normalde internet yok, bilgisayarda yok..
diyorumki eve bi modem alsam sadece telefondan takilsam? once boyle birsey mumkun mu ne kadar nasil mumkun?
bu meraklar iki ayri operatoru aradim TT ve Vodafone, ikiside ev adresimi aldiktan sonra " sizde altyapi yok" dedi, ben şok!
nasik yani? normal internet cektiremiyormusum, halbuki cook onceki yillarda evde ev telefonu da bilgisayarda internette vardi..
simdi iki soru:
1- Bu hani "sizde altyapi yok" meselesi nedir ne olabilir fikri olan var mi?
2- bu tarz bilgisayar olmadan sadece modem ve cep telefonu yoluyla sinirsiz internet kullaniliyor mu, eger kullaniliyorsa paket vs tavsiyeniz ne olur?
tanri hepimizi bu Korona belasindan korusun, koca Ingiltere basbakanini yogun bakima aldilar yahu, ne illetmiş!

 
port olmayabilir. superbox pahalı olsa da altyapı yoksa düşünülebilir.


  • sutlu nescafe  (06.04.20 22:46:53) 
Başvurmadan bilinmez. Siz başvurun onlar söyler.
Bu ada kablo TV varsa kablonet E de başvurabilirsiniz.

  • kisa  (06.04.20 22:48:09) 
@sutlu tesekkurler yine hızırlıgın ustunde:)
peki bunu bi ust kattaki arkadasta kullanabilir mi paylassak?

  • alttaraf  (06.04.20 23:31:07) 
bağlantı sınırı vardı galiba da alt komşu kapsama alanındaysa kullanır büyük ihtimalle. modem başına belirli bir sayıda cihaza izin veriliyordu değişmediyse.


  • sutlu nescafe  (07.04.20 00:47:49) 
1- Fiber için aramadın di mi?

Adsl/Vdsl için aradıysan boş port olmaz en fazla, "alt yapı yok" demezler onda da.

Turknet sitesinden girip adres bilgilerin ile kontrol eder misin hizmet verilebiliyor mu?

2- Kullanılır, ama modeme bir seferlik bir bilgisayar ile bağlanıp kullanıcı adı ve şifresini, bir de wi-fi adı ve şifresini girmelisin (bunu default da kullanabilirsin)
  • John Bloor  (07.04.20 08:18:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.