[]

Devlet bankadaki tüm paralarımıza el koyabilir mi. ?

Yani devlet öyle bir şey yapabilir mi?o derece kriz var mi ki ?




 
teorik olarak evet. sadece para değil gelip yatağından yastığını bile alabilir. ee güçlü devlet aygıtı isteyenler şimdi düşünsün bakalım


  • ala09  (06.04.20 20:44:09) 
eskiden anlam ifade ederdi ama şuan aptalca ve gereksiz. para zaten sayısal bi değer. senin parana el koyup güvensizlik yaratana kadar, kendi para basar.


  • efruz  (06.04.20 20:52:46 ~ 21:04:09) 
rusyada banka hesaplarına %13 korona vergisi geldi.
türkiyedede gelebilir.
tayyibe oy veren kesimde zaten bankada parası olan yüzde sayısı az.
darphane para basarsa enflasyon olur ve akp'ye oy veren fakirler duruma uyanır.
akp'ye oy vermeyen zenginlerin polis evini basıp ziynet eşyalarına el koysa bunun fakir kesime olumsuz bir yansıması olmaz, oy kaybına sebep olmaz.
hatta fakir kesim "pis zenginler vergi kaçırıyordu, fetöcü bunlar" falan deyip gaza bile gelebilirler.
  • aslindasorunumpsikolojik  (06.04.20 21:26:12) 
rusya'daki banka hesaplarına vergi falan gelmedi. belli gelir üstünün faiz geliri üzerinden vergi geldi.

ülkede bi kesim var böyle internette özellikle, her şeyin en kötüsünü düşünüp pazarlayıp acayip bi zevk alan. sanıyorlar ki ülkedeki zenginlerin parası alınsa kendileri refaha ericek, her şey süper olacak.
  • xvyz  (06.04.20 21:36:19) 
O derece kriz yok.

Çok daha kötü günlerde, krizlerde, savaşlarda bile yapmadı devlet bunu. Şimdi mi yapacak?

Her duyduğu sosyal medya yalanına inanan ve sorgulamayan gençliğin bu ülkenin geleceğini kurtaracağına karşı umutlarım her geçen gün daha da azalıyor.
  • John Bloor  (07.04.20 08:25:11) 
Aslında devlet pratikte halkın parasını kullanmaya başladı. Bankaya yatırdığınız paraların bir kısmını güvence olarak merkez bankasına vermek zorundadır. İşte merkez bankasının brüt rezervleri denilince kendisine ait olmayan paradan bahsetmektedir. Son haftalarda dinlediğim ekonomistler merkez bankasının kendisine ait parasının kalmadığını artık brüt rezervleri kullandığını duydum. Bakalım tünelin sonu nereye çıkacak.


  • kraldan cok kralci  (07.04.20 09:18:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.