[]

Ben robot değilim sorularını niye soruyorlar

Sb thx




 
bazı terbiyesiz insanlar kod yazmak suretiyle bir insan tarafından yapılması beklenenı, ad soyad doldurma vs. gibi işlemleri otomatize edebiliyor.

yani güncel olarak örnek vermek gerekirse, elimizde aşağıdaki formu doldurmak için gerekli bilgileri içeren bir vatandaş listemiz varsa bir tuşa basarak bunu otomatik bir şekilde doldurup maske siparişi verebiliriz.

basvuru.turkiye.gov.tr
  • aziz dostum jack  (06.04.20 19:49:22 ~ 19:50:18) 
şu fotoğraf seçmeli olanları doldururken, google'ın yapay zekasına yardım ediyoruz. google adına çalışıyoruz yani. resimde ne olduğunu söyleyerek, makine öğrenmesine katkıda bulunuyoruz.

genel olarak sebebiyse, saldırgan botlardan korunmak. senin insan olduğunu öğrenince geçit veriyor sistem. böylece saldırgan, siteye zarar verebilecek olan botlar kapıda kalarak engellenmiş oluyor. (;
  • avianthem  (06.04.20 19:49:25) 
O siteye giren ya da o formu dolduran kişinin gerçekten bir insan olduğundan emin olmak istiyorlar.

Yazılımlar sayesinde o siteler üzerinden saniyede binlerce işlem yapılabilir, içerikler çalınabilirmiş ya da spam yapılabilir.
  • biseysorcaktim  (06.04.20 19:50:26) 
çünkü ben rakip bir firma olarak bir kod yazarım 3 haftada 27 milyon kullanıcı ile uğraşıyor olursun.


  • duyurukullanıcısı  (06.04.20 19:54:33 ~ 19:54:46) 
Ok de bu yapay zeka o soruları da çözer aslında çözemez mi?


  • condom kurşunu  (06.04.20 19:58:32) 
elbette ama burada amaç işi mümkün olduğunca zorlaştırmaktır. yoksa dediğin gibi hep matematiksel işlem soran basvuru.turkiye.gov.tr'yi çözmek çok zor değil.

ama google captcha mesela sadece soru sormuyor aynı zamanda kullanıcı hareketlerini de analiz ediyor, fare hareketleri vs.
  • aziz dostum jack  (06.04.20 20:08:53) 
bu robot soruları olmazsa site yöneticilerine her gün bir sürü spam geliyor.


  • goddar  (07.04.20 02:00:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.