[]

Köpeklerden kendini nasıl koruyabilirim

Kışın şemsiye taşıdığım zamanlar kemdimi güvende hissediyordum..havalar iyiyken öneriniz nedir?




 
sosyal mesafeni koruyarak


  • kelepir  (06.04.20 17:16:13) 
Varsa çantanda arada ekmek parçaları bulundur. onlara yakınken koşar adımlarla yürüme.


  • Erva  (06.04.20 17:29:31) 
öneri demeyeyim ama kendi yaptığımı yazayım. havadan bağımsız olarak, normal zamanda (işe gidiş-dönüş gibi) yakınlarından geçmeyecek şekilde yolumu değiştiriyorum. sabahın köründe havaalanına gitmek gibi sık olmayan ve etrafın tenha olduğu durumlarda en az tenha olabilecek yoldan gidip gözüme açık bir dükkan kestirmeye çalışıyorum ki bir enayilik durumunda sığınabileyim. veya sağda solda çomak gibi bir şey var mı diye bakıyorum, köpek yaklaşırsa fırlatayım da dikkatini başka yöne çekeyim diye.


  • pati  (06.04.20 17:37:08) 
hic goz goze gelmemeye calis
cok yakinlarina girme, uzak kalmaya calis (ben bir seferinde 6-7 kopek yolun ortasina yatmislardi ve salak gibi aralarindan geceyim dedim, hirladilar ayaga kalkmaya yeltendiler falan ama ben goz goze gelmeden hizli adimlarla kosmadan aralarindan kacmistim.)
tedirgin oldugunu belli etmeden yandan yandan gec uzaklarindan
  • exlibris  (06.04.20 17:37:30) 
korktugunuzu hissettirmeyin ve de konusun onlarla. kisaca renk vermeeee :)

ben korkmyuorum kopekten ama bi gun ISSIZ bir yerde yururken bos tarla gibi bir yerde kamufle olmus ben diyeyim 10 siz deyin 6 kopek hav hav hav diye bagirmaya basladi benimle yuruyup. ne kadar korkmasan da ucbucuk atiyosun oyle. noldu yavrum deyip yuzlerine bakarak yavas yavas yurudum gidecegim yone. vazgectiler.

bir kere de itude havlayarak bana kosup kucagima cikti iki kopek. sirta pat pat yaptim. sonra gittiler. biliyorum siz bunu yapabilecek durumda deilsiniz ama siz bence korktugunuzu hissettirmeyin ve kosmaya baslamayin. hicbir sey yokken de kosunca kovalama durtusu geliyor hayvanlara.

ya da semsiye ile rahatsaniz tasiyin baston gibi...
  • yoggi  (06.04.20 18:00:21) 
Vücut diline reaksiyon veriyorlar, ona zarar vermeyeceğini hissettirdiğin an sıkıntı yok, yada tam tersi belli olmuyor, bizim mahalledekiler geceleri beni tanımıyor bazen, havladıklarında kızıyorum hemen anlıyorlar, tanımadığım köpek saldırdığında şişş pişş yapıom düzeliyorlar. Köpeklere yaban domuzu gibi davranılmaz, kullanma kılavuzu olan hayvanlar bunlar.


  • docrivers  (06.04.20 18:44:44) 
köpekleri tanıyarak.

zor gibi görünüyor ama değil, nasıl karşıdan sana doğru yürüyen bir insanın niyetini fark edebiliyorsan durum köpeklerde de farklı değil. karşıdan sana doğru geliyor havlıyor, hırlıyor falan buradan geçme ya da yaklaşma diyor aslında. biraz bekleyip elini koklamasına izin versen hayvan anında normale dönüp banane ya geç naparsan yap moduna girecek.

bunun dışında hiçbir sopa, sprey, şemsiye aslında seni korumaz.
  • orpheus  (06.04.20 19:28:30 ~ 19:29:47) 
Burada dursun diye atıyorum. Geçen Trt belgeselde görmüştüm

youtu.be
  • le jeune turc  (06.04.20 19:33:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.