[]

Corona ve gel al servis

Merhabalar
Restaurantlardan yemek almak istiyorum gidip paket servis şeklinde. Eve sipariş etmeyeceğim. Ancak bir türlü güvenip alamıyorum hastalık bulaşırsa diye. Abartıyor olabilir miyim acaba yani sonuçta kendim gidip alıcam kurye faktörü ortadan kalkacak. Yoksa şu zamanda almamak mu daha mantıklı?



 
sanirim turkiye'de paket siparis ve restoranlar devam ediyor tum hiziyla (ailemden ogrendigim kadari ile). ingiltere'de eve siparis isi 2-3 haftadir yok ve bahsettigin sebeplerden dolayi olsa bile siparis vermezdim. ozellikle kebapci, bufe gibi yerlerin hijyen stardartlari baya kotu, bu durumda iyilestirmeye gittiklerini de pek dusunmuyorum


  • try again fail again fail better  (06.04.20 17:14:12) 
virüs insandan insana bulaşıyor daha çok. yemeğin paketin veya asfaltın temizliği çok önemli değil benim anladığım.


  • kelepir  (06.04.20 17:17:47) 
Bu sürede dışardan yemek almazdım, almıyorum da zaten.


  • sta  (06.04.20 17:25:01) 
burnunu kağıt mendile sümkürüp, hiçbir şey olmamış gibi yarım ekmeği eline alıp içine kokoreç koyan satıcı gördü bu gözler. bunu gördüğümde corona yoktu ama şimdi de bunu yapmayacağını kim garanti edebilir? alma diyorum.


  • dadasalon  (06.04.20 17:31:20) 
hem sizin hem burayı okuyacak olanlar için bilgilendirme yapayım

virüs insandan insana bulaşıyor diye bir şey yok. yanlış
corona pozitif birinin dokunduğu her yerden bulaşabilir. o yüzden ellerinizi yıkayın diye bas bas bağırıyorlar
servisi getirecek ya da paketi hazırlayan kişi pozitifse ürün ambalajı kontemine olur.
ambalajdan yemeği çıkarır, hiçbir yere dokundurmadan çöpe atabilir. sonra elinizi min. 20sn yıkayabilirsiniz. gelen yemeği de tekrar iyice ısıtırsanız virüsü kapma ihtimalinizi en aza indirirsiniz.
  • asbe  (06.04.20 17:36:39) 
bu arada tabii pozitif olan kişi dokunduğu her yeri kontamine ediyor diye bir durum da yok bildiğim kadarıyla
yani böyle corona süper kahraman gibi dokunduğunu pozitife çeviriyor olayı yok. bu kişi eline aksıracak tıksıracak, ancak öyle.

  • kaufman  (06.04.20 17:55:30) 
Soyle eve goturdugunuzde baska tabaklara alip, posetler vsyi atip aldiklarinizi firinda ya da mikrodalgada isitin ancak.aldiklarinizi
Bir de salata gibi cig seyleri almayin
Okudugum makalelerde boyle anlatiliyordu.
  • red g  (06.04.20 21:29:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.