[]

sorum girisimcilere, soyle bir is yapmak mantikli mi?

gelirimiz euro uzerinden olacagi icin her seyi euro cinsinden yazacagim.

ilk once yatirmamiz gereken 80bin euro var bununla yer alacagiz. bunun ustune de isletme kurulacak bunun da maliyeti 120bin euro civari. toplam 200bin euro.

yillik 45bin euro gelir birakacak, 15 bin euro'da isletme giderleri olacak. net 30bin euro kar birakiyor yani. 15 yil boyunca ek yatirim vs gereketirmeden bu sekilde isleyecek bir is modeli.

6-7 yilda yatirdigimiz parayi geri aliyoruz. bu durumda yapilir mi bu is? su an korona var yatirim yapilmaz durumu yok, 3. dunya savasi da ciksa uzaylilar da isgal etse dunyayi bozulmayacak bir is olarak dusunun lutfen. tavsiyeler icin tesekkurler.

 
80 bin euro yer alacağız dediğiniz bir yeri satın alacaksınız yani değil mi? o zaman o sizin olacak yani risk yok. neden kiralayamıyorsunuz?

risk 120 bin euro da mı? bu 120 bin euro ileride satılırsa ne kadar edecek? 20-30? 100? Bunu da yazalım bir kenara.

ilk başta risk ettiğiniz 120 bin euro yılda ise 30 bin euro kar görünüyor. vergi öncesi mi vergi sonrası mı bu kar?
eğer gerçek capital at risk olarak bakarsam 4 yılda gerçek yatırımım geri dönüyor. gayet iyi bir oran.

eğer tüm harcadığım rakama bakarsam %15 gibi bir getiri oluyor ki yine iyi bir oran.

yani ben buna yatırım yapardım. ama business plan'ı incelemem lazım.
  • ozdek  (06.04.20 14:41:42) 
<8 yıl iyi kabul edilir


  • malheiros  (06.04.20 14:42:14) 
10 yila kadar kabul edilebilir


  • opitseri  (06.04.20 14:45:40) 
3. Dünya savaşı çıksa bile yıkılmayacaksa gerçekten ve bahsettiğiniz rakamlardan başka gerçekten hesapta olmayacak masraflar çıkmayacak da ve tek birikiminizi yatırıP tek kazancınızın olacagı iş bu değilse mantıklı olabilir. Atıl yatırım olarak mantıklı.yok öyle değilse 200 bin euroyu bir yılda ikiye katlamıcak hiçbir iş ticaret değildir.


  • deer hunter  (06.04.20 14:58:46) 
1,5 milyon yatırım ile aylık 20 bin tl kazanacağım ve işin batma riski yok. 1 saniye bile düşünmem, bunu yılların işletmecisi olarak söylüyorum. Ticarette karlılıktan daha önemli kriter sürekliliktir benim için. Şimdiden hayırlı olsun.


  • synax  (06.04.20 15:08:21) 
@ozdek kiralama opsiyonu yok ne yazik ki. evet risk 120 nim euroda. ileride satilsa cok az para eder, etmez bile 20-30.

vergi sonrasi verdigim sayilar. tesekkurler
  • Sebastian  (06.04.20 15:09:45) 
acikcasi yazdiklariniz pek gercekci durmuyor. isletme gideri 15 bin euro nasil olabilir?

bir kisinin calismasi asgari ucrette maliyet olarak 24000 euro yillik almanyada. polonyada 7000 euro yillik, ki en dusuk onlar neredeyse.

kim calisacak burada? akraba ya da siz calisacaksaniz yillik 18000 euro(sirket maliyeti 25 bin, kisinin eline gecen 18 bin filan) gelirden olacaksiniz.
  • duygusuzromantik  (06.04.20 16:09:53) 
İş fikrinizi değerlendirmemizi istiyorsunuz ama ne olduğunu yazmamışsınız bile. Eğer, açıkladığınızda değer kaybedecek veya sizin yatırım yapmanızı engelleyecek bir konu ise o yatırımdan kesin olarak uzak durun. Bu tür gizli olması gereken yatırımlar aşırı risklidir. Siz yatırımı yapıp ortaya çıktığınız anda, daha büyük bir yatırımcı gelir ve piyasayı toplayıp gidebilir.

Hadi açıklanmaması kısmını geçtik diyelim, valla tebrikler daha önce bu kadar risksiz bir iş duymadım, keşke bu kadar risksiz bir iş olsa. Mükemmel bir açık bulsanız, pazarınıza 240k euro yatırım ile kimsenin giremeyeceğinin bir garantisi yok. Girişim demek risk ve bu riske göre pozisyon almak demek.

Bu türde tek garanti işler, bir devletin içerisinde adamın olup bilmem kaç yıllık yaptığın sözleşmeler olacaktır ki, onların bile bir daha ki yönetimde kesin devam edeceğinin garantisi yoktur.

80'lerde bakkallar, marketler asla batmaz derlerdi, sonuçta herkes yemek almalı.
90'larda petrol istasyonları asla batmazdı.

İşin özü iş ne olursa olsun, çıkış planınız her zaman olsun, daha karlı bir şekilde elden çıkarabilmek ve bu durumda tutmak birinci planınız olsun. Ardından da her zaman elinizde yedek akçeniz bulunsun.

Ayrıca, Euro kullanan ülkeler için bu rakamlar oldukça küçük kalıyor, ortaklık olarak ortak başına düşen para değilse, bu paralar ile iş yapılması çok gerçekçi görünmüyor.
  • cursor  (06.04.20 16:18:54 ~ 16:22:49) 
ROIC'i euro cinsinden %15 olan bir iş varsa hiç durma yap derim. Tabi bu dediklerin gerçekse. Ama ne ödenecek vergiyi ne de reinvestment yani her sene sadece işletmeyi aynı şekilde tutmak için bile gerekli olan yatırımı dikkate almamışsın.


  • maxim gorki  (06.04.20 17:05:12 ~ 17:06:54) 
Verdiğiniz bilgilere göre olur, çok da güzel olur.
Türkiye'de ise süper olur.
Tek olumsuz yanı aylık gelir hep sabit mi kalacak?
Evet öyleyse bunu artırmanın yoluna bakın.
Ortak lazımsa haber edin.
  • etna  (06.04.20 22:11:42) 
duygusuz romantik cok dogru bir noktaya parmak basmis ama tik koymamissiniz.Isin sadece pozitif tarafina odaklanmak isteyen riskleri gormezden gelmek isteyen biri imaji olustu bende.


  • turkuaz  (06.04.20 22:35:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.