[]

Hamile Covid pozitif kuzen

Merhaba

kuzenim 33 haftalık hamile.
4 gündür yoğun bakımdaydı ancak bugün itibari ile bebeği alıp kuveze koyacaklar ve kuzenimi de entube durumda 3 gün uyutma kararı alındı.
kuzenim hayatında hiç sigara içmemiş ve uzunca süre düzenli spor yapmıştır. alkol nadiren içmekle beraber mevcut hamilelik sürecinde hiç içmemiştir.

şimdi merak ettiğim konu şu.
entube durumdaki hastaların iyileşme oranı nedir acaba?
bunla alakalı bir veri var mı elimizde?
bir sağlık çalışanı arkadaşımızdan da süre nasıl yürür şeklinde bilgi alabilirsem sevinirim.
Kendi doktorumuzdan da bilgi alıyoruz ama ne kadar bilgi o kadar iyi modundayım. ne yapacağımızı bilemez durumdayız ne yazık ki.

 
Hamile olma durumunda annenin bağışıklık sistemi bebeğe olumsuz bir etki etmesin diye bilinçli olarak kendini düşürüyor. Yani ömrümde sigara içmemiş ve spor yapmış olsa dahi bu sebepten risk durumumda.


  • filipis  (06.04.20 13:41:02) 
Çok çok geçmiş olsun, umarım bir an önce atlatır kuzeniniz. Entube hastalarda olumlu sonuçlar çokça alınıyor ama süreç biraz uzun sürüyor diye okudum. Ornegin, Burak Akkul'u tanır misiniz bilmem, gezi programı sunucusu. 2.5 haftadır Entube durumda, 48 yaşında, biraz kilosu var ve yüksek tansiyon hastası. Dün kayinbiraderi 'çok çok sevindirici haberler var' gibi bir tweet atmıştı. Süreç uzun olsa da sonucunda başarı saglananılıyor ki bu oran hic de az değil dünya genelinde. Birkaç ülke için yapılmış tablo vardi; bulabilirsem atacağım.

Kuzeniniz genç ve anladığım kadarıyla bir sağlık sorunu yok. Hamile olması belki biraz zorlayıcı olacaktır (ilaç tedavisi uygulanabiliyor mu bilmiyorum, bagisik sistemini yordugunu biliyorum) ama iyi şekilde atlatır umarım.
  • fraise  (06.04.20 13:43:01 ~ 13:44:19) 
Gecmis olsun. Benim aklimda %50 gibi kalmis ama su an net bir kaynak veremeyecegim.


  • dunal  (06.04.20 14:25:57) 
geçmiş olsun, allah anneye de bebeğe de sağlıklı bir ömür nasip etsin. allah analı babalı büyütsün.


  • cliquot  (06.04.20 14:30:48) 
öncelikle geçmiş olsun. değerli bir insanin güzel bir cümlesi var. "literatür insan hikayesi yazmaz, sayı yazar diye." bu sebeple yüzdelere çok aldanmayın. hamilelik normal insan için zor bir süreç. bu şekilde olması bünyeyi iyice zorlamıştır. umarım anne ve bebeği yakın zamanda sağlığına kavuşur.


  • helenart  (06.04.20 15:04:04) 
Çok geçmiş olsun. Entübe olan hastanın iyileşme oranı %50 şu anki verilere bakılırsa.

Kaynak: Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. akrabam. Kendisi aynı zamanda tıp fakültesi dekanı.

Ailenin WhatsApp grubunda bu veriyi paylaşmıştı, şimdi mesaja bir daha bakıp onaylamak istedim. Yoğun bakım gerektiren hastalar toplam hastaların %5'ini oluşturuyor. Bunların da çoğu entübe ediliyor.
  • awareim  (06.04.20 15:15:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.