[]

İşlemci Gücünü Azaltmak Zararlı Mı?

Merhaba, bilgisayarım çok ısınıyor termal macun siparişi verdim ve gelene kadar da işlemci gücünü azaltıp ısınmayı azalttım fakat aynı zamanda oyun oynamaya da devam ediyorum. İşlemci gücünü 75'e çektim, bunun tam olarak etkisi nedir, zararı var mıdır nasıl ısınmayı azaltıyor bilgi sahibi arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Teşekkürler.




 
aynı şeyi denedim. fazla düşürünce mavi ekran veriyor zaten. mavi ekran yoksa sıkıntı yoktur. uzun vadedeki etkisini bilmiyorum.


  • sutlu nescafe  (06.04.20 13:11:17) 
underclock. ben voltaj düşürdüm.


  • sutlu nescafe  (06.04.20 13:22:27 ~ 13:22:37) 
voltaj düşürmek daha karmaşık geldi programla falan, o yüzden dokunmak istemedim. güç seçeneklerinden en yüksek işlemci durumunu yüzde 100 iken yüzde 75e çektim.


  • gelecegin baskani  (06.04.20 13:25:18) 
İşlemciniz ne? İşlemci durumunu %75'e çekmektense, voltaj düşürmek çok daha mantıklı.


  • synthetic a priori  (06.04.20 13:46:44) 
Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8 CPUs), ~2.8GHz

şuan sıcaklık dikkat edilir bir şekilde azaldı ama diyorsanız ki işlemciyi yüzde 100e çekip, voltaj düşür sağlığı açısından daha iyi, detaylı anlatabilirseniz onu da yapabilirim veya bildiğiniz bir rehber video, anlatım vs.
  • gelecegin baskani  (06.04.20 14:00:33) 
Intel(R) Extreme Tuning Utility
şununla kolayca yapılıyor. kademe kademe azaltmak lazım tabi. advance tuning kısmından cache'e geliyorsun. cache voltage offsetten azaltabilirsin.

  • sutlu nescafe  (06.04.20 14:34:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.