[]

infaz yasası düzenlemesi meclisten nasıl geçecek

3/5 oranı aranıyor da

ak parti: 291
mhp: 49

toplam 340

diğer 20 nereden gelecek?

 
chp el atar. savaşa giderken falan el atmıştı akp ye.


  • ala09  (05.04.20 23:30:40) 
orası biraz tartışmalı. infaz süresi değişikliği olduğu için şekli olarak af kanunu değil ve 3/5 gerekmez, görüşü var. maddi anlamda af olduğu için 3/5 gerekir görüşü var. ilki kabul edilirse sorun yok. bu sorun aym'nin önüne gitti mi, ne yönde karar verdi bilmiyorum.


  • signore  (05.04.20 23:45:24) 
aym denen üst mahkeme yürütme erkinden bağımsız hareket eden bir kurum değil. hangi formül akp işine yararsa o formül uygulanır yani.


  • ala09  (05.04.20 23:48:05) 
aym geçmişte onlarca emsal karar vermiş olsa da ak partiye hangisi uygunsa ondan gidecektir.

3/5 ten ziyade geçmişteki tüm düzenlemelerde eşitlik aykırı diye affı genişlettiler. ben normalde hükümetten göstermelik te olsa kapsam dışında tuttukları düzenlemeleri kapsama dahil etmelerini beklerdim yani çok cüzi olsa da indirim gibi.

ancak o kadar rahatlar ki aym içtihadı bize göre düzeltir görüşündeler.
  • fistikthecat  (05.04.20 23:58:56) 
her zaman olduğu gibi yasanın etrafından dolandıkları için ''af'' olarak değil infaz düzenlemesi olarak meclise getiriyorlar. salt çoğunluk yeterli olacak. aym den ses çıkmaz. danışıklı dövüş.


  • ada meltemi  (06.04.20 01:20:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.