[]

Covid-19/ Acil

Bu sabah askerden terhis oldum, 14 günlük ev karantinam başladı.

Aynı koğuşta kalan arkadaş akciğer tomogrofisi çektirmiş bugun akciğerde lezyon tespit edilip covid-19 belirtisi olduğu söylenmiş test için örnek alınmış.

Aile evindeyi şuan odama hapsettim kendimi, maske kullanıyorum, başka napmalı, onlara bulaşmaması için nasıl önlemler alınabilir? şuan başka bir eve geçme durumum yok.

 
Ebevyn banyolu oda varsa o odaya geç. Yoksa banyo havlun falan hep ayrı olsun. Kirli kıyafetlerini kendi odanda tutup çamaşara kendin at. Aile üyeleri ellerini yüzlerine götürmemek için özen göstermeli.


  • cilekli krep  (05.04.20 21:56:39) 
mümkün mertebe uzak durun birbirinizden, verebileceğim çok bilgi yok bu konuda ama askerde kardeşim var, terhis olanların ulaşımı nasıl sağlanıyor? kardeşimin askerlik yaptığı yer eve uzak bir şehir.


  • zamanin otesinden gelen seyyah  (05.04.20 21:58:23) 
@zamanin kışla içinde otobüs firmaları bilet sattı, otobüsler kışladan kalktı


  • hayaletimsi  (05.04.20 22:01:31) 
Arkadaşın muhtemelen pozitif çıkacak, eğer son günlerde temas kurduğu kişiler arasında senin ismini verirse sana kendini 14 gün tebdir amaçlı karantinaya almana dair il sağlıktan telefon açacaklar.

An itibariyle kendini izolasyona al. Plastik çatal,karşık,tabak, bardak kullanın, geri dönüşümü olmasın kullandıktan sonra direk çöpe atılsın. ev ortamında maskesiz dolaşma. duş ve tuvaleti ayrı kullan imkan yok ise klorak ile temizleyip bırak.
  • kanlakarisikyagmur  (05.04.20 22:05:25) 
@hayaletimsi sağol hocam, geçmiş olsun


  • zamanin otesinden gelen seyyah  (05.04.20 22:05:40 ~ 22:06:28) 
@kanlakarisik terhis olan askerler olarak 14 günlük karantina şuan yasal bi zorunluluk zaten.


  • hayaletimsi  (05.04.20 22:13:27) 
Eldiven takıp evin temizlenmesi gerekiyor kısa zamanda. Dezenfektanınız yoksa çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Şuan saat geç ama mümkünse evi hemen havalandırın. Sizin kıyafetlerinizi diğerlerinden hemen ayırın, yıkayacaksanız makinede yüksek sıcaklıkta evdekilerin kıyafetlerine karıştırmadan yıkayın.

Odanızdan çıkacağınız zaman eldiven eğer yoksa buzdolabı poşeti takın. Kapı kulplarını kullanacaksanız en azından peçete ile tutun. Ailenizden biriyle konuşacaksanız yüzüne bakarak konuşmayın. Arada mutlaka en az bir metrelil mesafe olsun. Ya da hiç yüz yüze gelmeyin.

Evdekiler mümkünse sık sık elleri yıkayıp kendi havlu, sabun gibi kişisel eşyaları ayırsın. Eğer tuvalet ayırma imkanınız yoksa siz tuvalete girdikten sonra orayı iyice temizleyin çamaşır suyu ile. Yine sifon, musluk gibi yerlere direkt temas etmeyin peçete kullanın.
  • GoodMorningTeacher  (05.04.20 22:15:01) 
Merhaba
Annem saglik calisani. Durumunuzu paylastim. Onun soylediklerini aktariyorum.
Boyacilarin kullandigi seffaf ortulerden alip tavandan tabana kendi odanda yataginin oldugu yeri pencere kenarina tasiyarak bir yuzey olustur. Uzerinde yarik acip yemek servisini vb o pencereden alabilirsin. Wc gideceginde her yeri camasir suyuyla silmen ve cikarken yine etrafi camasir suyuyla fisfisla ve senden sonra en az 15dk kimse gitmesin banyoya tuvalete
  • nax  (05.04.20 22:18:28) 
Senin yediğin yemeğin bulaşığını kendin yıka ya da yıkayan kişi çok dikkatli olup sonra ellerini yıkasın. Bulaşık önemli!

Geçmiş olsun, umarım bir şeyiniz yoktur.
  • damba  (06.04.20 00:07:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.