[]

Corona zammı

Selamlar,

Şu zor günlerde de dahil olmak üzere insanların/kurumların, ülke/vatan severlik gösterişlerinin sadece görünen yüz olarak kalmasını ve bu çiğ davranışın zor günlerde bir türlü yerini bulmaması ve bir de bunun üstüne bunu bir fırsat olarak algılayıp, vatan sevgisini bi kenara, insani olarak hiçbir değer barındırmayan bu algıya bugün bir kez daha şahit oldum. Çok sinirlendim.

En basit, temel ihtiyaç besin kaynağı olan karbonhidrat (makarna, ekmek vb). Gibi ürünlerin rayiç fiyatı az olması gözümüze yansımasa bile, gelen zamların %100 ~ %80 olması hakikaten insanın zoruna gidiyor. Sırf ben alırken yüksek ödeyebiliyorum diye değil. Zor durumda insanların olabileceğini düşündüğüm için daha çok zoruma gidiyor.

Organizasyonel olabilir, tek başıma da olabilir.. etkili bir şekilde değerlendirebileceğini bileceğimiz bir kurum var mıdır şikayet edebileceğimiz.

İyi akşamlar.

 
Üst seviyede üretim yapan ve kurumsal perakendicelerde göze çarpan bir zam görmüyorum, 1 seneden fazladır barilla makarnalar 5 lira hala 5 lira veya mesela hespiburada kendi sattığı kolonyalara hiç zam yapmadı ama stoklarda bir kaç dakika dayanabiliyordu, küçük seiviyedeki esnafı şikayet etmenin manasını pek göremiyorum, zaten adam olsalar küçük kalmazlar.


  • atom karincanin torunu  (05.04.20 21:20:46) 
Gelir idaresi başkanlığına şikayet edebiliyorsunuz. Şikayet sonucu gelir uzmanları yoklamaya çıkıyorlar.


  • cilekli krep  (05.04.20 22:06:52) 
Fark etmedim ama annem market fislerini gordukce her sey cok zamlandi diyor.

Ama daha virus sonrasi var
Asil o zaman baticaz
Herkes virus suresince olan "zararlarini" sanki vatandasin sucuymus gibi oyle bi cikartacak ki... ve biz de her zamanki gibi susup mecbur odicez

Sonumuz iyi degil :((
  • Flipsflops  (05.04.20 22:56:35) 
Virüs sonrası asıl zamlar. Şu an çoğu firma yapmaz, izin de verdirmez büyük ülkeler.
Çalıştığım firma q3'de düşük olacak satışları fiyat artışı ile karşılayacak. Sektördeki her firma bunu yapacak.
Elektrik sektörü.
  • logisticsmanager  (05.04.20 23:02:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.