[]

35 mbit netin bana yetmemesi

2 bilgisayar 2 telefon var aynı anda çalışan ve bunlarla çoğunlukla video izlenir. Burada bir sorun yok.

Ama bilgisayarın biri torrent indirmesi yaptığında diğer bilgisayardaki net kullanılmaz hale geliyor.

Soru 1: Hangi cihazın ne kadar net kullandığını anlayabileceğimiz bir sistem var mı ?

Soru 2 Torrent kullanan bilgisayara bir limit koyabilir miyiz ?

Soru 3 Neden Diğer bilgisayar indirme yaparken benim videom donuyor ? Ben video izlerken onun indirmesi yavaşlasın. Torrentin dokunulmazlığı yada baskınlığı mı var ?

 
torrent uygulamasını sınırlandırabildiğin gibi torrent'in indirdikleri içerikleri ayrı ayrı da sınırlandırabilirsin.

bazı modemlerde cihazlara hız limiti koyulabiliyor. modem adını internette aratarak senin cihazının buna uygun olup olmadığını öğrenebilirsin.

o bilgisayara yükleyeceğin bir programla da bunu yapabilirsin. netbalancer, netlimiter ilk akla gelen programlar. ama tek sorun torrent'se harici bir programa ihtiya duymadan, torrent uygulaması üzerinden de sınırlandırabilirsin.

siz modeme kablo ile bağlanırsanız sanırım öncelik sizde olur. nasıl bir sistemleri var bilmiyorum ama torrent'in önceliği oluyor. tüm bağlantıyı alıp içiyor. torrent, doğası gereği, upload'ı da kullanıyor. bu da yavaşlatır hızınızı.
  • biseysorcaktim  (05.04.20 19:18:22) 
torrent'in upload hızına limit koyun, upload kanalı dolunca diğer servisler sağlıklı çalışamıyor.


  • Sir Anthony Hopkins  (05.04.20 19:21:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.