[]

Bu açlık grevleri, ölüm oruçları hakkında

ben 90'lı yıllarda büyüdüm. o zaman da çok görürdüm tv'lerde ve beni çok etkilerdi. 8-9 yaşında gördüğüm o resimler hala çıkmaz aklımdan.

en son malumunuz biri böyle bir grev sonucu ölünce yine aklıma geldi.

bu olayın ezoterik mi desem, dini-manevi mi desem bir arka planı var mı?

defin sırasında söylenen şarkılar vs. bana pagan öğeleri taşıyor gibi geldi.

törenlerdeki kırmızı ağırlık neyi temsil ediyor? tören cem evinde yapılmış ama çok alevi biliyorum, buradaki sanki daha farklı. sözkonusu tören aleviliğin belli bir koluyla mı ilgili?

bir insan zalim olduğunu düşündüğü kişileri yıldırmak için neden açlık grevi/ölüm orucu yapar? bu anne babasını korkutmak için nefesini tutan kızgın çocuk psikolojisiyle yapılmıyordur herhalde?

inanın şu soruları çok safiyane soruyorum. tek amacım öğrenmek. lütfen altında siyasi/dini bir şeyler aramayın. isterseniz hiç yazmadan sadece okumam için kaynak da önerebilirsiniz.

 
bildiğim kadarıyla özellikle hapisteki kişilerin kamuoyu oluşturma çabasıyla yapılan bir eylem çeşidi. yani maksat bir soruna dikkat çekmek ve devleti bir takım imtiyazlar vermeye zorlamak.
hapishaneye düşmüş kişinin "eline silah alıp düşman gördüğü kişileri öldürme" gibi bir durumu yok bazı ergenlerin iddia ettiği gibi. hapiste olmasaydı bile dünya bu kadar basit değildir en azından.

kırmızı bayrak genelde komünizm simgesi olarak tercih edilir. alevilikle bir ilgisi yoktur.

ezoterik bir arka planı olduğunu sanmıyorum/bilmiyorum. genel amaç kamu vicdanını harekete geçirmek olduğu için ekstra bir derin maneviyatı olduğunu düşünmüyorum.

okuma için önerim: çeşitli açtlık grevleri eylemleriyle federal almanya devletini nispeten bezdirip nispeten istediğini almış bir örgütün kronolojik biyografisi olan kızıl ordu fraksiyonu kitabını öneririm. ruşen çakır çevirisi ile www.idefix.com
  • ala09  (05.04.20 18:23:11) 
marjinalize olmanın, güdümlenmenin, kutsal bir amaç uğruna fedakarlık yapıyorum inancının psikolojisini anlamaya haiz olmak lazım bence biraz.

sanat(müzik) bu şekilde kitleleri güdümlemenin iyi bir yolu. bir işid'li ile bir dhkpc'li arasında temelde bir fark görmüyorum. grup yorum şarkkılarının çoğunu ezbere bilen bir insanım. bu insanlar çok yüce birer özgürlük savaşçıları olduklarını zannettiriliyorlar.
  • nabrukk  (05.04.20 18:28:11) 
net cevap değil ama

açlığa doymak filmi seyredilebilir belki, bu konuda fikir olsun diye.
  • jimjim  (05.04.20 18:39:28) 
  • freebird5406_2  (26.04.20 08:40:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.