[]

İş Bankası Altın Hesabına Fiziki Altın Yatırılabilir mi?

İş Bankasında dijital altın hesabım var. Her ay bir cumhuriyet altını tutarında alıyorum genelde. Elimde ise bir kaç tane cumhuriyet altını da var. Bunları covid sebebiyle kuyumcuya götürüp nakite çevirmek istemiyorum. Direkt iş bankası fiziki cumhuriyet altını alıp, altın hesabıma ekliyor mu acaba?




 
Evet alıyorlar, belli şubelerin belli günleri var. Arayıp bilgi alabilirsiniz ya da herhangi bir şubeye uğrayıp sorabilirsiniz.


  • icimdekipollyannatinerebasladi  (05.04.20 18:26:07) 
sakın yapmayın böyle bişey banka alış kurları çok düşük olur çünkü.
fiziki olarak kabul edip, size nakit para olarak verecekler.

  • jimjim  (05.04.20 18:37:58) 
jimjim in dediğine bakmayın. verdiğiniz altını gram altın cinsine çeviriyorlar. kuyumcuya falan götürmekten çok daha karlı. ederini gram altın olarak hesabınıza eklerler.


  • alicandan  (05.04.20 19:51:36) 
Dijital altın hesabı ile olmuyor maalesef. Şubede bunun için altın hesabı açtırmak ve fiziki altını bu açtırdığınız hesabınıza yatırabilmek için altın kart almanız (ücreti vs yok) gerekiyor. Size müşteri temsilcisi tarafından verilecek bu altın kartla fiziki altın yatırma işlemi yapabiliyorsunuz sadece. Kartınızı aldıktan sonra eksper altınlarınızı inceliyor ve getirdiğiniz altının 24 ayar üzerinden gram karşılığını size ait altın kartla pos makinesi aracılığıyla doğrudan hesabınıza yatırıyor. Bir değer kaybı, nakit para verme vs. söz konusu değil kesinlikle.

Bu işlem için iş bankası şubelerinin belirli altın günleri oluyor ve yalnızca bu günlerde şubede eksper bulunuyor, ama bazı şubelerde (misal kadıköy şubesi) ise haftanın 5 günü eksper var. bBnunla ilgili bilgili web sitesinde vardı, oradan ulaşabilirsiniz.
  • okuyamıyom ben ya  (05.04.20 19:57:09) 
Okumayamiyom ben ya+1 hepsi doğru


  • icimdekipollyannatinerebasladi  (07.04.20 00:18:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.