[]

podcast yapımı

Merhaba,

Uzun süredir aklımda bir podcast fikri var. Her bölümde farklı insanları davet ettiğim bir yayın olacak. Aslında İstanbul'dayken kayıt almaya başlamıştım, fakat tatil bitip de yaşadığım yere tekrar dönünce bütün bağlantılarımdan ayrı kaldım. Bu corona meselesinden dolayı Türkiye'ye dönüşüm her geçen gün erteleniyor ve bu gidişle asla bu projeye devam edemeyecekmiş gibi hissediyorum. Normalde yaka mikrofonum, ses kayıt cihazım vs. var, ses kalitesine önem vermek istiyorum; ama içinde bulunduğumuz şartlar değerlendirildiğinde sizce Skype'tan ya da başka yollardan kaydedip yapsam, kötü olur mu? Dinlediğiniz podcastlarda ses kalitesi sizi ne kadar etkiliyor?


 
merhaba. ben de podcast yapıyorum ve kaliteli ses kaydetme şansım yoksa hiç yapmamayı tercih ediyorum. podcast olayında bence en önemli etken temiz bir ses dinlemek.


  • işimdeyim gücümdeyim  (04.04.20 19:14:37) 
Ses kalitesi çok önemli, en önemli şey hatta. White noise olmamalı, cızırtı olmamalı. Bunun için sadece senin değil karşı tarafın da mikrofonu iyi olmalı tabii. Discord üzerinden yapılan canlı yayınları podcast haline getiren yayınlar biliyorum, gayet başarılı. Discord deneyebilirsin.


  • Bruce  (04.04.20 19:16:18) 
etkiliyor, Youtube'da çekilen bazı videolar var mesela izlemek gelmiyor içimden. görüntüsü kötü hadi görüntü önemli değil ses de kötü.

alternatif olarak yapabilirsen normal sohbet ederken sen kendi sesini kaydet, karşı taraf kendi sesini kaydetsin, ses kanallarını birleştir sonra.
  • aziz dostum jack  (04.04.20 19:18:13) 
ben de tam tersi podcast içeriği iyiyse ses kalitesini bir miktar gözardı edebiliyorum

internet üzerinden hazırlanan bazı podcastler gayet dinlenilebilir iken bazıları kötü oluyor işimdeyim gücümdeyim'in dediği gibi bazen sonraya saklamak daha iyi oluyor

bir deneme bölümü kaydedip paylaş içine sinmezse
  • freebird5406_2  (04.04.20 19:22:23) 
ses kotuyse icerige odaklanamam. kotuyse bile dinletme sansi olur ses iyi oldugu muddetce.
video podcast ise cok takmayabilirim.

  • yoggi  (04.04.20 23:38:53) 
Hocam ses çok önemli, ben genelde bulduğum yeni podcastleri de dinliyorum. kaliteli kayıt yoksa ızdırap oluyor. ancak akyp üzerinden yapıp kaliteli kayıt sunanlar da var


  • gazozailacatmauzmani  (05.04.20 12:12:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.