[]

biraz destege ihtiyacim var

gecen hafta 10 yasindaki kedimin kanser oldugunu ögrendik. konusabilecegim her veterinerle konustum denebilir, ortak kani ameliyat ve isin tedavisiydi. dün ameliyat oldu. sirtindaki tümör biraz da omurga cikintilarina indigi icin ve temizleme adina tümör ve cevresindeki 3,5 cmlik alani temizlemeleri gerektigi icin, tümör dokular kaslar, hatta kemikler kesildi. ama 3,5 cmlik alanin alt kismi artik direkt omurgaya gelince o kisma bir sey yapamamislar.
normalde bu kadar büyük bir ameliyat olmasa aksam alacaktik.
dün aradilar cok agrisi var yarina kadar tutacagiz diye. bugün aradim agri kesici de cok ise yaramadi cok agrisi var. henüz hic yemek yemedi (iki gün oldu), ve uyanik dediler.
ben belki uyutuyorlardir diye düsünmüstüm. yani sonuc olarak uyanik ve su an korkunc bir aci cekiyor. corona yüzünden görmeye gidemiyoruz.
ve belki de o 3,5 cmlik güvenli bölge de tam olarak temizlenemeyince zaten nüks eden bir tip olan bir kanser kisa sürede yeniden gelecek ve tüm bu acilari bosa gidecek.

inanin o kadar caresizim ki aglayip duruyorum, elimden hicbir sey gelmiyor. en dogru karari vermeye calistik. ama cok aci cekiyor. düsündükce delirecek gibi oluyorum ne olur bana yardim edin bir seyler deyin. biz de yasadik gecti deyin.. bir canlinin hayati icin bir karar vermek öyle zor ki. ameliyat olmasin aci cekmesin desek zaten kisa sürede belki ölecekti. bunu yaptik, simdi bizim yüzümüzden ne yasiyor diyorum.
bir de hicbir sey anlamiyor düsünsenize o kafesin icinde korkunc bir aci icinde ve ne oldugunu ile anlamiyor:(

bir hayvan beslememis birine bu yazdiklarim cok sacma gelecek biliyorum. ama ne olur insanlar ölüyor acilar cekiyor demeyin. bu da benim kizim gibi düsünün 10 senemin her gecesi yanimda uyuyan her günümü onunla gecirdigim bir canli bu..

cok üzgünüm ben paylasmak iyi gelir belki diye düsündüm :(

 
Maske vs yok mu ben olsam gider bakardım. Biz bugün kisirlastirma için bıraktık mesela. Ameliyat sonrası da tekrar gittik gördük. Yarın da almaya gidicez. Hani ben olsam duramazdim evde, bilinci de açık diyorsun, mutlaka gider görürdüm.


  • elorelia  (04.04.20 17:43:44) 
özellikle belirttim, ama almiyorlar. biz almanya'dayiz, kurallar daha siki olabilir, ameliyata götürdügümde iceri de tek kisi aldilar. bütün o kontroller, ameliyata giris, kanseri ögrenme her seyi tek basima yasamak zorunda kaldim. esim klinigin kapisinda kaldi :( her sey cok zordu. nasil biraktim bilemiyorum, son kez fotograflarini cektim filan :(:(


  • kaputt  (04.04.20 17:45:34) 
sizi çok iyi anlıyorum. benimki de çok küçükken sünger yiyip 2 gün veteriner veteriner gezdirmişti bizi baygın baygın yatmıştı. henüz beraberliğimizin çok başında olmamıza rağmen çok kötü olmuştum. yemek yediği gün bayram etmiştik evde mesela. sizinki ciddi bir hastalık yaşıyor ciddi bir ameliyat olmuş ama bence uyanıksa ve kendindeyse yavaş yavaş toparlar kendini. sizi görebilseydi daha iyi olurdu bence. en azından görüntülü bir konuşma ayarlasa veteriner sizi canlı canlı karşısında görse biraz iyi gelir sanki ona da.


  • golgi aygıtı  (04.04.20 17:55:04) 
@elorelia bu arada size de cok gecmis olsun, unuttum söylemeyi. umarim en kisa sürede atlatir. ama kediler güclü oluyor bizimki bundan önce kisirlastirilmisti ve bacagina parcalandigi icin platin takilmisti. aslinda hepsini cok kolay atlatmisti inanamamistik.. keske bu da onlardan biri olabilseydi.

@golgi aygıtı video görebilecegini sanmiyorum. normal zamanda bile bunu anlamiyordu simdi bu aci ile o kadar mama delisi hayvan yemege bile yaklasamiyormus :(
foto istemeyi düsündüm ama görebilecegimden emin degilim. fotoda cok kötü görünüyorsa gercekten hic dayanamaz hale gelirim :(
  • kaputt  (04.04.20 18:18:47) 
öncelikle, acınızı, insan bazlı bir başka acıyla kıyaslayıp bunu yargılayıcı bir biçimde dile getirmeye cüret eden insanlar umarım mikrop saçmadan ölürler. yaşadıklarınızın aşağı yukarı aynısını 4 sene önce 15 yaşındaki kızımla atlattık. 2 sene sonra yaşa bağlı başka sebeplerden kaybettik kendisini. bilirkişilerin tavsiyesine uymuşsunuz. diğer arkadaşların da söylediği gibi 10 sene delice sevilmiş, koyunlarda uyumuş bir pisicik çok şanslı. sokaklardaki her birine sizin gibi birer ev arkadaşı diliyorum. umarım en acısız biçimde atlatırsınız bu süreci.


  • sanfransister  (04.04.20 20:59:17) 
@ the cat in the hate
@ sanfransister

Cok tesekkur ederim.. umarim acisiz bir sekilde atlatabilir biz hep daha bizimle bir 5 sene yasar diye dusunmustuk, oyle hizli oldu ki her sey :(
  • kaputt  (04.04.20 23:36:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.