[]

Laptop web kamerası siyah ekran sorunu

Dostlarım merhabalar,

Eşim milli eğitim bakanlığında kadrolu psikolojik danışman olarak görev yapıyor, bu süreçte evden web kamerası ile zoom uygulaması kullanarak çocuklara ve ailelerine danışmanlık görevini sürdürmesi gerekiyor. Ancak dizüstü bilgisayarımızın tümleşik web kamerası çalıştığı ve ışığı yandığı halde siyah bir ekran gösteriyor.

Kullandığımız laptop Msi GL62m 7rex işletim sistemi Windows 10 home 64bit , tümleşik kameranın modeli bisoncam nb pro, , öncelikle web kamerasını klavye kısayolu ile kapatmış olduğumuzdan bilgisayar kamerayı hiç görmüyordu. Bunun farkında olmadığımız için Webcam sürücüsünü kaldırdık, Windows u güncelledik, regedit üzerinden enableframe falan şeklinde giriş yaptığımız işlemi denedik,

Sonra kamerayı aktif hale getiren tuşu fark edince windows kamerayı görmeye ve çalıştırmaya başladı , ancak bu sefer de siyah bir ekranla karşılaşıyoruz,

Sorun gidericiyi denedik, kameraya izin verilen uygulamalar ve kamera gizlilik ayarlarını denedik, hiçbir şekilde işe yaramadı. Kameranın sürücüsünü aygıt tanınır tanınmaz otomatik olarak alıyor ve hep aynı sürücü görünüyor, internetten indirdiğim bisoncam nb pro sürücüsünü , öncelikle cihazı Windows aygıt yöneticisi üzerinden kaldırıp ondan sonra yüklememe rağmen , sistemi yeniden başlattığımda yine her zamanki sürücü yüklü oluyor, bu da başka sürücüleri denememi imkansız hale getiriyor.

Antivirüs programı buna neden oluyor olabilir diye bir kaç yazı okudum, Avast antivirüs kullanıyorum ve burada kamerayı bloklayan özellik ücretli üyelik istiyor, benimse böyle bir üyeliğim bile yok , katmanın buradan bloklandığımı gösterir hiçbir emare de bulamıyorum.

Herşeyi denedik , ekran kartlarını sürücülerine kadar güncelledik, sadece bios güncellemesi yapamadık .

Yardımcı olabilecek , en azından fikir vermek anlamında bile olsa olabilir , saatlerimizi bu saçma sapan soruna harcadık artık çözüme kavuşsun istiyoruz, yardımlarınızı bekliyorum sevgili dostlarım.

 
zoom ayarlarına baktınız mı. orda video ve audio izin verme seçenekleri var. başka türlü kamera çalıştı mı zoom harici


  • efruz  (04.04.20 14:45:37) 
Bazı laptoplarda kamera kapağı oluyor. Sizinkinde de var mı? Varsa kapalı olabilir mi?


  • inheritance  (04.04.20 14:47:42) 
Kamera kapağı yok, sadece zoom uygulaması değil, Windows’un kamera uygulaması ve kamerayı test eden web sitelerinde dahi görüntü siyah, kameranın beyaz ışığı yanıyor ama.


  • loch ness  (04.04.20 14:56:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.