[]

covid-19 acil yardım

kardeşim 1-2 gündür karın ağrısı çekiyor ve az da olsa ishal. bugün ciddi anlamda halsizlik var. ateş öksürğk yok ama yanılmıyorsam en son bu belirtileri de eklemişlerdi. 184 arıyoruz saçma sapan sesli asistan çıkıyor. nereye hangi hastaneye gidelim? istanbul avrupa yakası




 
kafanıza göre gitmeyin hastaneye. almazlar çünkü. bence özel bir hastaneyi arayın. onlar daha doğru yönlendirme yaparlar. en azından bilgi konusunda yönlendirirler. Onlar da kafalarına göre hasta alamıyorlar sanırım.


  • silah taciri  (04.04.20 13:55:26) 
öncelikle kardeşinizi bir odada izole edin. odasına mümkün mertebe girip çıkmayın, girerken de önlemlerinizi alarak girip çıkın. hastaneye başvurmanız gerekirse 112'yi aramanızı tavsiye ederim. şu an hastanelerde durum çok karışık. covid vakalarının dağılımını 112 en uygun şekilde yapmaya çalışıyor.


  • nrmnm  (04.04.20 14:01:21) 
nefes darlığı çekmeye başlayana kadar gitmeyin.

yediği bir şey dokunmuş gibi duruyor.
  • nolmus yani  (04.04.20 14:24:01) 
belirtileri eklediler de bu hastalığın test yapılmak üzere saptanan üç belirtisi ateş, öksürük, nefes darlığı. solunum yolları ön planda yani. şu an için en azından panik yapmayın. hele ki hastaneye gidip risk almayın derim. geri gönderilmeniz de ciddi br olasılık.


  • not dark yet  (04.04.20 14:26:19) 
kuru öksürük veya ateş eklenirse götürün, yoksa götürmeyin. korona kapıp da dönmeyin.


  • nabrukk  (04.04.20 14:26:49) 
sonuç pozitif çıkarsa karşınıza gelecek senaryoya hazır mısınız?

-yaşınız genç ise,
-alt hastalığınız yoksa,
-evde alt hastalığı olan biri yoksa,
-çevrenizde yaşlı biri yoksa,

test yaptırmaya gitmesin. evde kendini izole ederek hastalığını 1-2 hafta içinde atlatır. aynı sebeplerden dolayı test yaptırmaya gittim ve sonucum pozitif çıktı şu an evde doktor kontrolü altındayım. benim çevremde yaşlı insanlar mevcut, kendimi ve onları korumak için test yaptırma zorunluluğu hissettim.
  • kanlakarisikyagmur  (04.04.20 19:33:03 ~ 19:39:30) 
Şu semptomlarla test bile yapmayabilirler hastanede. Ama normal randevu ile gittiğiniz dr yönlendirirse yaparlar. O doktor da zaten durum başka bir şeyle açıklanabiliyor mu diye bakar. Yani durduk yere ishal karın ağrısı da allah korusun başka önemli bir şeyi gösterebilir. Kötülerse herhangi bir doktora yani dahiliyeye tabi götürün. Korona olmaz da başka şey olabilir. Korona gözlüğünü çıkarın. Bu durum normal gelmiyorsa lütfen doktora gidin.


  • jeharfi  (04.04.20 20:11:51) 
şu an itibari ile az da olsa ateş, neredeyse sürekli uzanmama sebep olan yorgunluk ve çok az da olsa ağızda kuruluk da başladı. odada izole sadece zorunlu ihtiyaçlarda kontrollü çıkıyor. başka odada 70 kusür yaşında tansiyon ilacı kullanan annem ve babam var. ne yapacağımı bilemiyorum yarın ilk iş okmeydanı eah’ın aciline gidelim diyorum. sonuç pozitif çıkarsa illa eve mi gönderiyorlar. orada kalma şansı yok mu? evde büyük tehlike olur


  • everythingok  (04.04.20 23:16:46) 
merhaba,
geçmiş olsun.
hastaneye gitmenizin -orada ciddi bir şekilde virüs yüklemesi alacağı için- daha riskli olabileceğini düşünüyorum.
pozitif çıkarsa ve eve sevk ederlerse evde tam izolasyon sağlayabilecek misiniz? evetse, şu anda izole edin, atlatmaya çalışsın.
öte yandan hastanede negatif çıkarsa, bi kaç gün sonra bu hastane ziyaretiniz nedeniyle onda ve veya sizde virüs çıkabilir.
panikle karar vermeyin.
  • rewlack  (04.04.20 23:34:25) 
50 yaşından küçük alt rahatsızlığı olmayan insanları evde tedavi ile takip ediyorlar. 1 aylık otel veya kiralık daire bulursunuz yada bir akrabınız yazlığı, dağ evi vs varsa orada izole eder kendini. Her gün sabah akşam yemek götürmeniz gerekecek öyle bir yer ayarlanması lazım.


  • kanlakarisikyagmur  (05.04.20 17:04:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.