[]

İşe Gitmek Zorunda Olanlar vs. Evden Çalışabilenler

Malumunuz bela bir virüs söz konusu. Dünyada çok hızlı bir şekilde yayıldı ve biz de ülke olarak bundan nasibimizi aldık.. Bazı şirketler, patronlar çalışanlarına evden çalışma imkanı tanıdı. Bazı çalışanlar da çalıştıkları iş dolayısıyla yada şerefsiz patronları nedeniyle bu belalı dönemde hala dışarda çalışmak zorunda kalıyor. Evden çalışmak gibi bir imkanı varken bundan şikayetçi olan, ağlayanlar hakkında ne düşünüyorsunuz? :) Allah aşkına hayatınız tehlikede değilken neden hala evden çalıştığınız için ağlıyorsunuz?!




 
Sadece ölmediğim için mutlu mu olayım? Her koşulun getirdiği kendi mutsuzlukları var.
Evden çalışmak bi lütuf değil olması gereken şey, çalışanların ekstra kahrolması gerekiyor asıl. Ben 5 ağlıyorsam sen 10 ağla. Ama benim neye ağladığım seni ilgilendirmez. Benim de hayati tehlikem var ayrıca, kimse tam olarak güvende değil.

  • Bruce  (04.04.20 13:36:30 ~ 13:40:35) 
ben evden çalısıyorum. normalden bile yogun çalısıyorum diyebilirim.
buna rağmen dışarı çıkıp işe gidenleri gördükçe şükrediyorum.
evden çalışıyorum diyip hiç çalışmayanların (özellikle öğretmenler, memurlar) sürekli sıkılıyorum mesajlarını ve sosyal medya paylaşımlarını görmekten gına geldi artık. kendi kendilerine sıkılsınlar bence.
  • dafuq  (04.04.20 13:36:35) 
Evden calisiyoruz biz sirketce. Evden calistigi icin serzeniste bulunanlar (aglayanlar) "keske simdi evden degil de ofisten calissaydik" demiyrlar gordugum kadariyla. Onun yerine "keske virus soz konusu olmasaydi da ofisten calissaydik" diyorlar.

Yani mevcut saglik riski altinda ofisten calismayi tercih eden duymadim, gormedim ama bu saglik riski bitsin de ofise donelim diyor insanlar.
  • crown  (04.04.20 13:36:54) 
Evden çalışıyorlar diye normalden çok daha fazla iş yüklenen bir arkadaşım var. Ağlaması normal bence.


  • muhayyer divan  (04.04.20 13:37:14) 
insan her şeye alışıyor ve yeni standardı bu oluyor. herkesin alıştığı bi konfor seviyesi var. eğer öyle olmasaydı ortalamanın üzerindeki kimse şikayet etmezken, ortalama altı herkes hergün şikayet ediyor olurdu.

ben normal karşılıyorum. ama onayladığım anlamına gelmiyor. tölere ediyorum. gözardı ediyorum.
  • sttc  (04.04.20 13:46:39 ~ 13:47:10) 
Evden çalısiyorum, bir kere is yerinden daha çok dikkat dağıtıcı sey vae, verimlilik dusebiliyor cok hızlı sekilde.
Ek olarak ben kendim çalışmayı sevdigimden bazen iş birikiyor, bitirmeme gerek yok ama "ya şunu halledeyim kafam rahat olsun" diyorum. Dun 9da kapattim bilgisayari, bugun de acip 1-2 saat bakarim bi gene.
Kısacası benim gibi insanlar için calisma saatini artiriyor ama y.vsak bir firmada calisiyorsaniz da sizi kullanmalari daha kolay, hele Türkiye'de...
  • logisticsmanager  (04.04.20 13:57:58) 
Bu konudan bağımsız olarak, bu dünyada birisinin başına ne geldiyse kesin ki durumu daha kötü olan bir insan vardır. Kesin ki o insandan da daha kötü durumu olan bir insan vardır. Böyle gider bu. Koca dünyada tek bir kişi mi sadece şikayet hakkına sahip, değil tabii ki. Herkesin derdi kendine. Eğer bu mesajları görmek istemiyorsan (ki gayet de hakkın) sosyal medyada o insanları takipten çıkar ve/veya engelle.


  • peki madem  (04.04.20 15:10:14) 
Evet herkes fikrini yazmış. Yalnız şöyle bir detay atlanıyor: hala dışarda çalışmak zorunda olanların sağlığı, hayatı tehlikede. Yani dışarda çalışmak zorunda olan bunu kendi tercihiyle yapmıyor. Bu “ben yandıysam herkes yansın” olayı değil. Ama böyle bir olumsuz durum varken, yani hayat memat meselesi varken evden çalışmasını oflayarak, poflayarak, şikayet ederek deklare edenler bana saçma ve yapmacık geliyor.


  • silah taciri  (04.04.20 15:16:57) 
Bu insanoğlunun doyumsuzluğu işte. Hep elinde olmayanı isteyip elindekinden şikayetçi olmayı seviyor insanlar.
Elbette genelleyemeyiz, haline şükredenler kıymet bilenler de var.

  • megalomaniac  (04.04.20 17:15:45) 
Memurlar.net teki şükürcü tayfa değil mi bu :)

Evden çalışanlar iyi durumda değil, işe giden sizler kötü durumdasınız.
İtiraz etmeniz filan lazım.

Bak ben sana bişey diyeyim. Mesela şu ülkedeki en yüksek derecede biri olsam, yan ülkede neden benden daha iyi biri var ben daha iyi olmalıyım diye söylenirim.
  • infernalcadre  (04.04.20 18:32:06 ~ 18:33:23) 
Evden çalışan insanların şikayetlerine kafayı takan işe gitmek zorunda olan insanların enerjilerini kolay hedef aramak yerine hala ücretli izin kararı almayıp, üzerine vatandaştan bağış toplayan AKP denen mafyadan nasıl hesap soracaklarına yoğunlaştırmaları gerektiğini düşünüyorum.


  • bruce mclaren  (04.04.20 19:52:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.