[]

Kötü kokuyu hafizamdan atamıyorum

Arkadaslar, oturdugum binada alt katimdaki ciftin evi maalesef asiri kotu kokuyor. Havalandırmamaktan kaynakli sinmis yemek, yag, havasizlik kokusu evlerinden gitmiyor. Burunları alıştığı icin farkinda bile degiller. Kapilarini acsa binayi les gibi koku kapliyor.

Banyo ve tuvalet havalandirmasindan bizim eve dolup duruyor. Midemiz havada geziyoruz. İnanin tarif edemeyecegim, igrenc bir koku bu. Baskasina ait olmasi bile zaten yeterli.

Camlari falan kapali tutup idare ediyordum. Gecen o kadar yogun basmis ki bu koku. Evi havakandirip, banyo ve tuvalet penceresini posetle kaplayayim dedim. O esnada kokuya asiri maruz kaldim. Kokuyu baskilasin diye temizlik falan yaptim.

Nispeten o kokuyu sindirdim. Ama koku beynime o kadar islemis ki akkima gekdigi anda ogurme reflejsi olusuyor. Aklımda devamlı o koku.

Tam unutuyorum, normale doniyorum. Bir sejilde ufak da olsa tuvaletten tekrar gelince midem kalkiyor.

Ya da evlerine giris cikis yapiyorlar. Koku yayılıyor ve tekrar midemiz kalkiyor. Ustumize basimiza siniyor. Bornizlara havlulara.

Vatandasi uyaruyorum. Havalandırma meselesine ekstra dikkat edip evini daha com havalandiracshini soyleyip ozur diliyor. Demek cok havasiz biraktik evi sinmis kusura bakmayın diyor. Yapıcı bir arkadas. Adama evinde yemek yapma da diyemezsin zaten.

Ona da bise diyemiyorum. Senin svin kokuyor denmiyor. Mecburen yemek kokusu cok geliyor demek zorunda kalıyorum. O şekilde yumusatiyorum.

Naftalin falan aldim kendi evime. Bu sefer de benim ev yaşlı evi gibi koktu.

Ben bu kokudan ve mide bulantimdsn nasik kurtulurum?

Yani işe gidiyorum. Yolda arabada koku aklima gekiyor ve midem kalkıyor.

 
o kokuya maruziyetin bittiginde kendiliginden geciyor o his de. ama o kokuya oyle veya boyle bir sekilde maruz kaldigin surece beyin unutmuyor maalesef.


  • in vino veritas  (04.04.20 13:04:00) 
havalandırmaya fan bağlayabilirsiniz. sürekli içeriden dışarı hava iteceği için size hiç koku gelmez ama sorun şu ki diğer dairelerde fan olmadığı için havalandırma kanalından onlara doğru hava itilecek yani hava çıkması yerine hava girecek ki bu sizdeki durum gibi hiç hoş değil.

fikir sadece
  • sttc  (04.04.20 13:29:18) 
normal evde böyle bir koku olamaz. evde kedi köpek besliyorlar mı ? veya sizin kokuya karşı aşırı hassasiyetiniz olabilir mi ? evde akla gelmeyecek işler çeviriyor olabilirler mi mesela garip bitkiler yetiştirmek gibi ?

bu ortak havalandırmanın çatıdaki ucu düzgün şekilde açık mı ? bazen kuşlar yuva yapıyor, birşey tıkanıyor ya da soğuk veya su gelmesin diye kapatıyorlar. bunu bir kontrol edebilir misiniz ?

çözüm banyo ve evin ortak havalandırmalarına pozitif yani sizin evin içinden dışarı basacak şekilde fan takmak. böylece baca usulu temiz hava camdan girer ve banyodan dışarı çıkar. ortak hava boşluğu da aşırı dar değil ise ve çıkışı açıksa diğer dairelere hava basmış olmazsınız.
  • orpheus  (04.04.20 15:04:53 ~ 15:08:20) 
başka bir eve taşınarak kurtulabilirsiniz


  • h264  (04.04.20 15:08:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.