[]

Sivri biberi uzun süre nasıl saklarız?

Selamlar,

Sivri biberleri uzun süre muhafaza etmenin bir yolu var mı? Buzdolabına koyduğumda 4-5 gün kalabiliyor, ama daha uzun süre için ne yapmak lazım? Buzdolabı poşeti içerisinde dondurucuya koydum, ama çözüldüğünde bayağı yumuşamış ve rengi biraz kararmıştı. Dondurarak saklayıp sonra çözüldüğünde halen yenebilir olması için başka bir yol var mı bildiğiniz? Mesela buzdolabı poşeti içinde dondurduğum ekmeği çözdüğümde alındığı tazelikte oluyor. Sivri biberi, hatta kuru soğanı da bu şekilde korumanın bir yolu var mı?

Teşekkürler.

 
buzluktan çıkarıp çiğ yemekten bahsediyorsan o olmaz. yemeklere koymalık yapabilirsin. doğradıktan sonra buzluğa koyarsın, buzluktan çıkarınca da hemen (çözülmeden) pişirirsin.

kuru soğanı da yemeklik doğrayıp hava almayacak şekilde bir kutuya veya birer pişirmelik bölerek buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa koyabilirsin. yine yemeklere koymak için olur bu, çıkarıp piyaza koyamazsın, sumaklı soğan yapamazsın.
  • pati  (04.04.20 11:05:47) 
ben büyük bir restoranda çalıştım bir süre orada buzlukta saklıyorduk ama bunlar şili biberleriydi. yeşil biberi bilmiyorum.
ben de evde buzluğa atıyorum çıkarıp kullanıyorum taze ya da yemeklerde, taze halinden bir farkı olmuyor.

ayrıca kuru soğan zaten çok uzun süre giden bir şey buzluğa atmaya değmez ki.
  • bohr atom modeli  (04.04.20 12:26:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.