[]

Gerçekten kıtlık var mı ?

Merhabalar,

Malum süreçler hepimizi yıprattı, ancak hem buradan hem de diğer mecralardan okuduklarımla gördüklerim arasında bariz farklar oluştu sanırım, ya da bana öyle geliyor. Mesela hiçbir yerde eldiven yok diyorlar, bugün gittim baktım eczanede kakılı maske var, eczacıma sordum sıkıntı yok abi üretimler devam ediyor dedi, el dezenfektanı aldım oda öyle, kolonya yı sordum güldü adam :), markete gittim kasiyer arkadaş ile konuştum hiçbir üründe stok sıkıntısı yok dedi, e internete bakıyorum her üründen ziyadesi ile var. Bu millet nerelerde takılıyor da bulamıyor bu ürünleri anlamadım. Konum Istanbul bu arada :)


 
tüm fabrikalar çalışıyor o sebeple üretim sıkıntısı yok paranız olduğu sürece istediğiniz ürünü tedarik edersiniz.

anlık tedarik sıkıntıları oluyor ona panik yapıyor insanlar. bir anda 10 kişi gelip tüm eldivenleri alabilir ve dükkana eldivenin kargosu 2 gün sürebilir. bu süre zarfında gelenler omg eldiven kalmamış diyebilirler.
  • duyurukullanıcısı  (04.04.20 01:33:13) 
insanların %90'ı korkmuyor virüsten.
sokağa çıkma yasağı başlarsa ve günde 700-800 kişi öldüğünde insanlar korkacak.
korkan insanlar market yağmalar.
şu ana kadar yağmalayan insan oranı %5 dahi yoktu.
o noktada yetmeyecek çünkü herkes 3 aylık malzemesini alırsa normalde herkese yetecek üretim kesinlikle yetmez ve kıtlık yaşanır.
  • aslindasorunumpsikolojik  (04.04.20 01:56:08) 
İlk hafta kolonya ve makarna yoktu (ki onu da getir'den soyledik), sonrasında ben de her istediğimi buldum. Bu hafta da maya yoktu ama mesela. Italya'da bile kıtlık gibi bir durum yaşanmazken turkiye'de olacağını sanmıyorum; sokağa çıkma yasağı gelse de sanmıyorum zira o durumda yine temel ihtiyaçlar için fabrikalar çalışıyor. Pahalısini buluyorsunuz belki ama buluyorsunuz istediklerinizi şu an için ki biz şu an cogu insanın çok dikkat ettiği bir istanbul ilçesinde yaşıyoruz. İnsanlar durumun da farkında.


  • fraise  (04.04.20 02:03:48) 
Kitlik falan yok. Bu urunlerde enflasyon var sadece. Ama malzeme var etrafta sikijti yok. Kitliga gelene kadar bir suru sorun yasariz zaten, kitlik sorunu falan yok.


  • stavro  (04.04.20 09:04:12) 
Evet kıtlık var. Bazı yerlerde un bulamıyorsun, maya bulamıyorsun, şeker yok. Türkiye ye ilk geldiğinde 55 kg un almıştım. Söke un 10 kg 30 liraya aldım. Şimdi bak bakalım kaç lira. Eczacıların yatacak yeri yok zaten. O dandik maskenin koruyacağını şal, atkı gibi şeyler de korur. O kadar tel maşa bir şey ki.


  • x571  (04.04.20 10:12:43) 
Mercimek, bulgur, makarna, ton balığı, rulo kağıt her markanın bulamıyorum. Fiyatları da biraz artmış gibi.
Maske her eczanede yok ve tanesi 4 tl, dezenfektan ufak boyları 10-15 tl, portakal 7 tl, elma 6.5 tl, limon tane 2 tl.
Asgari ücrete göre fiyatlar yüksek bu dönemde tüketilen ürünler için.
  • kararsızataletfilozofu  (04.04.20 12:16:52) 
Allah allah, yanlış anlamayın ama benimle dalga geçtiğinizi düşünüyorum.

Hangi semtlerde yaşadığınızı yazar mısınız? Ben Küçükçekmece de oturuyorum,
1-Daha 3 gün önce Kralıas tütün,gizeh kağıt ve gızeh fıltre aldım, akşama sırf meraktan arayacağım tütüncüyü var mı diye.
2-Şok marketlerde un var hemde gırla var siz hangi markete baktınız anlamadım.
3-E maya da vardı yanında hemen :)
4- Elektronik ürün için bişey diyemem o konuda bakınmışlığım yok.
5-@kararsızataletfilozu nun saydığı her ürün benim alt kattaki bakkal da bile var.

Biraz abarttığınızı düşünüyorum artık kusura bakmayın yani.

Not: Fiyat konusunda haklısınız artış var ama ürün bulamamak gibi bir durum hele saydığınız ürünleri bulamamak gibi bir durum ile hiç karşılaşmadım.
  • paramolacak  (04.04.20 12:28:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.