[]

Magic mause 2 de tekerlek olmaması

Bildiğiniz gibi normal mouselerin ortasında tekerlek var scroll yapmak için ancak ben tekerlek üzerine bastığımda hem sekmeyi kapatıyorum hemde bir sitede linke basarken tekerleğe basıp kısa yoldan yeni sekmede açtırıyordum. Şimdi bu windows'da böyleydi.

Macos kullanacağım bir kaç güne ve yanında magic mouse 2 de var. Yukarıda anlattığım olay çok kullanışlı ve fazlasıyla alıştım ancak bu mouse tamamen dokunmatik kullanan kişiler varsa eğer mouseye öyle bir özellik atayabiliyor muyuz? Gerekirse ek program yüklenip oluyorsa onu da yüklerim fark etmez. Yeter ki mesela safaride sekmenin üstüne basarken kapatsın, linklerde yeni sekmede açsın. Atayacağım gesture el hareketleri ile de razıyım.


 
Tekerlek yok da dokunmatik yüzeyi tekerlek gibi kaydırarak kullanabiliyorsunuz. Ama ben magic mouse'u hiç sevmedim, imkanınız varsa trackpad alın derim.


  • plutongezegendegilmi  (04.04.20 00:35:14) 
ben üstüne basa basa tekerlek basma olayını anlatmışım adam scroll yapabiliyorsun demiş okusanız keşke yazıyı


  • freezone  (04.04.20 01:13:35) 
ah freezone ah yarama parmak bastin.

yok maalesef. sirf bu yuzden sevemedim magic mouse'u cunku bu ozellik benim icin olmazsa olmaz. isterse uzaya scroll etsin, sekme kapatma yoksa kullanmam!

baska bir sacmalik daha var mesela. mbooktaki trackpadin kaydirmayi naturalden tersine cevirince mouse da tersine cevriliyor. ama o biraz sacma oluyor.
bunu da bir eklentiyle ancak cozebiliyorsun.
  • yoggi  (04.04.20 01:39:56 ~ 01:41:12) 
chrome için command+w basarsın sekmeyi kapatır. mouse üzerinden tıklamaktan çok daha pratik klavye kısayollarına alışmak macde. command+q ile de komple kapatırsın bunlar çok kullanılıyor.


  • valkin rockefeller  (04.04.20 02:27:50) 
Herhangi bir linke cmd ile tıklarsın yeni sekmede açılır. Sekme kapatmak için ise cmd+w


  • kapitalist gerilla  (04.04.20 09:42:11) 
bu soyledileriniz zaten windowsta da olan ozelliklerin mac'teki karsiliklari ama maalesef mouse tusuna tiklamakla ayni sey degil. soru "sekmeyi hangi kisayolla kapatirim" olsaydi bu cevaplarin bi anlami olurdu. ama mouse tekerleginin yerini tutmuyor hicbiri


  • yoggi  (04.04.20 23:24:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.