[]

kahve tüketimi - yağ/göbek ilişkisi

merhaba,
şu bmi'ye göre hesaplanan ideal kilomdan az bir kiloda olmama rağmen, bir türlü göbeği eritemiyorum. yağlı bir bedenim de yok, göbek hariç. bir gif görmüştüm, bulamadım da tarif etmeye çalışayım onun üzerinden kendi görüntümü:

adam karnını serbest bırakmış gif'te, bildiğimiz yusyuvarlak enişte göbeği. sonra karnını çekiyor, six-pack çıkıyor. benimki de böyle işte.

neyse, geçenlerde, şimdi tekrar bulamadığım bir yazı okudum. "kahve tüketimi kortizol salgılanmasını artırıyor" diye. ben de günde 8-10 bardak kahve içerim, nescafe, filtre kahve ya da türk kahvesi.

acaba ilgili olabilir mi bu göbekle, ne dersiniz, kahveyi azaltmaya çalışayım mı?

cevapta etkili olur diye diğer bilgileri:

ekmek sadece akşam yemeğinde bir dilim ya yerim, bazen yemem.
kahvaltıda istisna olsa da bazen iki yumurta, gram olarak bilemiyeceğim de 3-4 kibrit kutusu kadar peynir.

birkaç günde bir fındık fıstık ya da meyve, ya da ikisi de (meyve sevmiyorum).

alkol ve meyve dışında şekerli gıda tüketimi yok, sadece nadiren kahveye koyduğum oluyor.

her gün en az 15 dk. mountain climber, plank, şınav, mekik çeşitleri içeren egzersiz.

 
Günde 8-10 bardak kahve sadece göbek için değil ki; vücudunuzun geneli için çok zararlı. Kahveyi günde 3-4 fincan ile sınırlamaya çalışın derim ama kilo ile bir ilişkisini okumadım hiç.


  • fraise  (03.04.20 22:59:58 ~ 23:03:22) 
Böyle bir bilimsel kanıt yok. Gazete haberi falansa zaten inanmayın. Bağımlı gibi kahve içip çok fit bir sürü insan var.
5dk baktim, bir tane bile kahvenin(şekersiz/kremasiz) kilo aldirdigina dair bile makale yok, bırakın yağı.

  • logisticsmanager  (03.04.20 23:01:53) 
Alakasız.


  • Deathrow  (03.04.20 23:28:27) 
Kortizol bir stres hormonudur, vücut öyle ya da böyle herhangi bir nedenle strese girerse sistem kortizol salgılayarak stres nedeniyle vücutta oluşan kimyasal reaksiyonları düzeltmeye çalışır. Bununla birlikte çok miktarda alınan kafein nedeniyle kardiyovasküler sisteminde akut bir hızlanma olursa vücut bunu düzeltmek için de kortizol salgılayabilir, kortizolün de glukagon gibi lipaz gibi yağ oksidasyonuna etkisi olan hormonları baskılama özelliği vardır ama kimse bu yüzden kilo verememezlik yaşamaz bu saydıklarım çok büyük bir bütünün minik bir parçası sadece.


  • angelus  (03.04.20 23:31:55) 
i.makeagif.com Bahsettiğiniz gif büyük ihtimalle bu.

Sadece filtre kahve veya türk kahvesi içiyorsanız kalorisi bile yoktur şekersizse. Hatta fazla içerseniz zayıflatır bile.
www.gidamo.org.tr (Sonuç ve Öneriler başlığı)

Göbek genellikle en son ve en zor eriyen bölgedir. Karın kaslarını çalıştıran egzersizler yapmanız o bölgedeki yağların eriyeceği anlamına gelmez. Beslenmenize dikkat edip sadece squat da yapsanız zamanla göbeğiniz erir. Önemli olan motivasyonu kaybetmemek.
  • ganosh  (03.04.20 23:50:37) 
@ganosh: evet o gif'e benzer bir şeydi, tek farkı, adam nefesini tutup bırakarak, göbeğini içine çekip bırakıyordu; bu da aynısını yapıyor herhalde ama el yoktu işin içinde.


  • encokbenisevinnolur  (04.04.20 01:10:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.