[]

eczaneye gidilir mi?

evde 67 ve 70 yaşlarında annem babam var. ekstra çok dikkatliyim, en son 1 hafta önce dışarı çıktım o da maske + havuz gözlüğü (janti bir gözlüğüm var bereyi indirince güneş gözlüğü gibi görünüyor:)) dışardan getirdiklerimi evde girişe serdiğim bir örtüye yığıyorum, girer girmez leğen gibi bir şeyin içine soyunuyorum, eve giren her şeyi desenfekte+yıkıyoruz ben de direkt banyoya giriyorum vs

geçen hafta sabah 10'da çıkmıştım dışarı alışveriş yapmıştım her yer tenhaydı, yine aynı şekilde çıksam risk alır mıyım sizce? çünkü ben de alerjik bir insanım ilaçlarımı almam gerek:(

öte yandan market alışverişi de yapmam gerek. migrostan eve o kadar şey getirttik ama eksik gedik migrosta olmayan alınması gereken şeyler var.

siz ne yapıyorsunuz?

 
Eczaneler zaten içeri almıyor artık çoğu plastik çekmiş ilaçları ödemeyi vs ordan alıyorlar ve o plastik bariyerin olduğu yerde ufak masalarda kolonya, dezenfektan bulunuyor. Yalnız sabah erken saatte gidin. Ben raporlu ilacımı almaya gittiğimde olmadığı için öğleden sonra tekrar çıkmak zorunda kaldım ve o zaman arkamda bekleyen 2 kişi sosyal mesafe falan dinlemedi. Mümkünse eczaneyi arayıp alacağınız ilaçların stoğunu teyit edin. Ben salı günü gittim bu şekildeydi, İzmir'de merkezi bir yerdeyim. Migros'ta önlemler uygulanıyordu ve içerisi dolunca fazla müşteri almıyorlardı. Liste yapıp gidin, markete girince alacağınız şeylerin yerini gözünüze kestirin ve mesafeyi koruyun, zaten yapacak başka bir şey de kalmıyor. Sağlıklı günler.


  • amugochi  (03.04.20 22:13:06) 
valla ben artık 20-21 yaşında ücret karşılığı getir-götür yapacak birisini aramaya başlayacam.
ne yaparsanız yapın sabah en erken saatte yapıp ilk giren müşteri siz olun.
eczaneye gitmeden önce, ilaçlar varmı sorun hatta, ben 10 dakikaya geliyorum, kenara koyunda diyebilirsiniz.
  • aslindasorunumpsikolojik  (03.04.20 22:33:59) 
Yakinlardaki marketlerden tlfla siparis veriyoruz. Kapida oduyoruz.
Migros sanal market ve carrefour 6gun boyunca dolu diyor randevu alamaiyorum oralardan. Hatta getir bile coook gec getiriyor.
Organik urun satan magazalari denedi. Oralarda dolu.
Telefonla siparis vermek veya gittigidiyordan vs almak lazm. Buyuk sehirlerde kargolar da gecikiyor gerci
  • nax  (03.04.20 22:43:57) 
bu gün eczaneye gititm, mübalasız 4.5 metrelik bir değnek ucuna bildiğimiz mutfak süzgeci takmışlar.

ilaçları ona koyup fırıncı küreği gibi uzattılar, aldım, parayı koydum, sonra para üstünü verdiler.

ve içeride kimse yoktu.
  • hem şişko hem deli  (03.04.20 22:51:48) 
@nax

kapıda nasıl ödüyorsunuz? çalışanla karşı karşıya geliyor musunuz?

biz damacana su alırken boşları kapı önüne koyuyoruz, adam zile bastığında da parayı poşetle asıyoruz; o boşları alıp doluları bırakıyor parayı da alıp sütünü bırakıp gidiyor.

yani oldu da kapıda kredi kartı ödemesi yapmak durumunda kaldın, yine bir insanla karşı karşıyasın. hadi sanal marketler önceden ödeniyor da eczane falan? o değil de sanal market geldiğinde poşetleri kapının önüne mi yığıp gidiyor?

kafayı yiyeceğiz heralde.

kafayı yedik iyice.
  • makbur  (03.04.20 22:58:04) 
Benim cozumum h.sonu nobetci olmayan bi eczaneye p.tesi acilisla maske ve eldivenle gitmek. H.sonu da bos kalmis olur ici pmtesi de ilk giden olursan rahat rahat alirsin ilacini.


  • hindistan cevizi  (03.04.20 23:05:54) 
Calisan maske takiyor. Zaten o da alismis. Kapinin dibinde durmuyor. Uzakta duruyor. Kapinin yaninda camasir sepetimiz var. Uzunca bir sey. Posetleri onun icine birakiyor. Odemeti de temassiz yapiyoruz. Sonrasinda sepeti balkona atiyoruz ve klasik prosedurleri uyguluyoruz.

Mesela yemeksepetinde zile basip kapi tokmagina poseti asip gidiyor kurye.
  • nax  (03.04.20 23:20:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.