[]

günlük ingilizce gelistirmek icin oneriler

Merhaba, aslinda ingilizcem iyi seviyede fakat daha cok akademik ingilizce odakli, ve gunluk konusmalarda anlamadigim seyler olabiliyor, slang dile hakim degilim ve bilmedigim bircok phrasel-verbs var, sizlerden dizi onerisi istiyorum ama dedigim gibi daha cok gunluk konusmalarin oldugu diziler eskiden english extra vardi o tarz bile olabilir. Arada the archers i dinliyorum ama podcast olayini pek sevemedim o tarz bir dizi olsa harika olur. Tesekkurler simdiden.
Bu arada diger takip ettigim dizileri zaten ana dilinde izliyorum genellikle, umarim ne istedigimi anlatabildim :)



 
okuyun, okuyun ve okuyun. :)kelimeleri, cümleleri not edin.


  • duygusuzromantik  (03.04.20 17:56:53) 
@duygusuz inan deli gibi akademik makalaler okuyorum okul icin ve ders kitaplari tabi onlardan baska bir sey okumaya firsat kalmiyor, dizi istememin nedeni biraz da kitaplardan uzaklasabilmek acikcasi.


  • carmenta  (03.04.20 18:01:56) 
iyi seviyen varsa günlük dil kullanılan mecralarda gezin derim. ne konuşulduğunu zaten anlarsın ve bilmediğin slang tabirleriaradan yakalarsın, öğrenmiş olursun. reddit mesela, yazı içeriklerinin olduğu sosyal paylaşım siteleri. ya da fb, instagram'daki ingilizce anadil konuşulan yerlerin local geyik sayfaları. dizi de katkı sağlar tabii ama ergen dizileri daha iyi slang öğretir, gençlerin takip ettiği şeylere bak derim. family guy, simpsons gibi politically correct olmaya çalışmayan işler de olur. rick and morty ya da.
youtube'daki çok profesyonel olmayan sohbet kanallarına da bakabilirsin, profesyonel olunca slang pek olmuyor.

  • Bruce  (03.04.20 18:07:18 ~ 18:07:56) 
bence komedi dizileri bu iş çok uygun. mesela friends çok anlaşılır. sadece temel gramer kurallarını bilerek (cümle sırası, en çok kullanılan tense'ler vs) ve en baştan sadece yes, do, i, you gibi kelimeleri anlayarak çok yol katetmiştim. dil öğrenme amacıyla izlemediğim halde. başka aklıma çok örnek gelmiyor ama popüler listelerden bakarak deneyin. cümleler kısaysa iyidir. himym olabilir. bi de youtubedan casey neistatın vloglarına bakabilirsiniz.

aksan da en çok ne dinlersiniz onu en iyi anlıyorsunuz. podcastler de başlangıç için gereksiz zor bence.
  • curious mind  (03.04.20 18:16:22) 
Aradigin British English ise "Real English With Real Teachers" youtube kanalini tavsye ederim. Tam konusma diline yonelik havadan sudan muhabbet, sokaktan adamla roportaj, konusma analizi falan hastasiyim


  • neck_and_neck  (03.04.20 18:27:32) 
Burak Öztürk, Etkili Pratik İngilizce videoları ve online özel ders (bu dönemde herkesin paraya ihtiyacı var ve birçok Türk öğretmen bulabilirsiniz)

www.youtube.com
  • kaset  (03.04.20 21:14:04) 
@kaset tesekkurler ama Türkce kaynak tercih etmiyorum, belki faydalanmak isteyen baskalari olur.


  • carmenta  (03.04.20 21:22:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.