[]

Boğaz ağrısından usandım

Selam güzel duyuru hipokratları,

Yaklaşık 8 gündür kulak-boğaz ağrısıyla uğraşıyorum. Bunlar birbiriyle bağlantılı olduğu için ayıramadım fakat boğazdaki ağrı ayrı, kulaktaki çınlama sebepleri ayrı benim nezdimde. Sizler daha iyi bilirsiniz elbet.

Önce boğaz ağrısı,batma, yutkunamama başladı. Tantum verdeler, karabiberli ballar, pastiller derken 2 gündür gırtlağıma indi bu olay ve rahat yutkunamıyorum. Hastaneye de gidemiyorum ve çıldırıcam. Katlanılabilir bir rahatsızlık şu anda ama keyfimi kaçırıyor. Ne yapmak lazım buna ? Ne çözer derdimi ?Sigara kullanıyorum ne yazık ki. Azaltmaya çalışıyorum azaltabildiğim kadar.

Sonralıkla tahminimce kulak çöpüyle temizlikten kaynaklı bir kulak çınlaması var sağ kulağımda bir haftadır. Bu boğaz problemiyle iniltili midir ? Bunun için de bir kulak damlası kullandım 2 kere ama damla kulak içine girmeden akıp gidiyor doğrulduğumda. Hala çınlıyor bu da katlanılır ama keyif kaçırıcı çok.

Ne yapmalı ?

Bi şey yapmalı ;(

 
Ben de hastaneye gidemediğim için karbonat ile gargara yaptım günde 5 6 defa ingiliz karbo atıyla yani daha az tuzlu olan ile 2 güne geçti doktor değilim tavsiye niteliği değil.


  • yeliz adeley  (03.04.20 01:12:31) 
şu sıra ortalık virüslerle kaynıyor. hayatım boyunca hasta olmayan ve ilaç kullanmayan ben beş gündür sabah akşam antibiyotik alıyorum maalesef. ilkin boğazımda sonra kulak kepçemde nedensiz bir şekilde iltihap oluştu. uzman bir hekime gidip muayne olun derim.


  • galaksi yolcusu  (03.04.20 02:07:45) 
ben de 2 hafta önce bu durumdan müzdariptim. kurum doktoruna gittiğimde aferin forte yanında majezik 0.25 oral sprey yazmıştı. aferini bilmem ve tavsiye ediyorum şeklinde anlaşılmasın, ama majezik yutkunurken hissedilen o ağrıya iyi geldi bende. reçetesiz veriliyorsa majezik 0,25 oral spreyi öneririm.


  • Improbable  (03.04.20 10:04:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.