[]

Ağırlık programı hazırladım,fitness'tan anlayanlar kontrol ederse sevinirim

Evde çalışmak üzere program hazırladım. Tek seferde tüm vücut olmak üzere birer gün arayla çalışacağım. Bu işten anlayanlar anlayanlar programı screenshottan kontrol ederse sevinirim. Teşekkürler.




 
antreman geçmişini bilmiyorum, yani mantığı anlatmak adına biraz geniş konuşacam. ama evde mekanik yüklemenin kısıtlılığından dolayı (yeterli ağırlık olmaması) her setinde tükenişe gitmek durumundayız. yani squat için 12-10-8 tekrar çok ama çok anlamsız. elindeki 5 kg dumbell ile bent row 8 tekrar yapsan ne yapmasan ne? ben pull ve push olarak ikiye böldüm. 6 gün çalışıyorum. genel olarak bir kas bölgesini haftada 25 set civarı yapıyorum. ağırlıkların yeterli olduğu omuz kol gibi bölgelerde spor salonu protololümü uyguluyorum, salonda 100 kg squat 5 tekrar yapıyorken evde bu yükleme imkanım olmadığı için tükenişe kadar gidiyorum. sırrtta keza öyle vs vs.


  • Golgi  (02.04.20 21:37:38) 
'Yeni Başlayan antrenmanı' olarak güzel.
Yeni başlayan isen push up'ın elin hangi el pozisyonunda göğse daha iyi vurduğuna dair internette gezin biraz. Araştır.
Zaman içinde ağırlık arttırırsın.
  • Mirket  (02.04.20 21:43:48) 
push up neden 12x 10x 8x :))

dambıllar ayarlanabilir değilse öbürlerinde de piramit şeklinde setler anlamsız.
  • makbur  (02.04.20 22:20:48) 
Yorumlar için teşekkür ederim. Yeni başladım sayılır. Elimde 2 adet 10kg ayarlanabilir damalı mevcut. Yorumları göz önünde bulundurarak antrenmana bir ayar vereceğim.


  • mallemuck  (03.04.20 00:11:54) 
iyi de buradaki kiloları bilmeden rakamların bir anlamı yok. senin fiziksel durumunu bilmeden de kilo önerme gibi bir durum yok.

mesela bent row için 2x10 ile hissedilir bir etki zor. o yüzden denildiği gibi sakatlamadan her sette tükenişe oynamak en doğrusu. tükenişe gittiğin için sayıların da çpk önemi yok. set aralarında max 30 saniye bırakman yeterli.
  • orpheus  (03.04.20 07:19:50) 
2 adet 10kg 10kg dambılın varsa, shoulder press ve row'u tek elle yap. kısa bir süre 10 kg yetmeyecek çünkü. en azından 20 kg'a kadar tek dambılla zorlarsın ki, 20 kg da bir süre sonra yetersiz kalacak.

one arm dumbbell row ve one arm shoulder press diye arat

şınavı da 12x 12x 12x şeklinde yap. sonra 4 sete çıkart. sonra 5 set; yapabildiğin kadar. setleri istersen 10x de yapabilirsin.
  • makbur  (03.04.20 21:30:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.