[]

Araba sürme sorusu

Ehliyetimi 2017’nin sonlarında almıştım, yani üzerinden bir hayli zaman geçti ama trafikte çok nadir araba sürüyorum ve yanımda hep erkek arkadaşım oluyor. En son pazartesi sokakların da sakin olmasının etkisiyle oldukça iyi sürdüm. Çok yavaş sürüyorum ve dikkatli olmaya çalışıyorum. Yarın tek başıma eve 10 dakikalık mesafedeki sahile süreyim diyorum ama çok korkuyorum. Sizce tek başıma çıkmalı mıyım? Alışmak istiyorum bir yandan da aşırı endişeleniyorum.




 
korktukça, endişelendikçe tek başına çıkmaktan kaçınırsın, tek başına çıkmazsan hiç alışamazsın ve korkmaya devam edersin. bu döngüyü kırman lazım. seni rahatlatacaksa birkaç kez daha erkek arkadaşın olsun yanında, ama yanında birinin olmasına çok da alışma, sonra mutlaka tek başına da sür.

ilave: 10 dk mesafedeki sahilden daha uzağa da git. yapabildiğini gördükçe kendine güvenin gelecek.

not: çok benzer durumdayım.
  • pati  (02.04.20 20:43:03 ~ 20:44:22) 
Bir gün mutlaka tek başına çıkacaksın eğer artık arabayı sürebiliyorsan, giderken stop etmiyorsan, abuk subuk direksiyon kıtmaları yapmıyorsan tek başına çık. Biraz heyecanlı olacak, stop etme ihtimalin yüksrk ama 3 5 dk sürdükten somra özgüven gelecek ve rahatlayacaksın. Şimdiden kolay gelsin.


  • valarmurgulis  (02.04.20 20:45:51) 
Eğer erkek arkadaşınızın da aracı varsa ya da ikinci bir araç bulabilirseniz, o önde siz arkada sürmenizi tavsiye ederim. Hem yanınızda biri var diye rahat oluyorsunuz, hem de arabada yalnız olduğunuz için kendinize güveniniz artıyor. O olmasa da sürebildiğinizi görüyorsunuz. Ben tek başıma çıkmaya bu şekilde alıştım.


  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (02.04.20 21:18:12) 
Cik. Surekli dortluleri yak ki sende bi acemilik bi gariplik oldugunu bilsinler yanina fazla yaklasmasin diger araclar. Onlari da kendini de korumus olursun. Ya da zor durumda kaldiginda yak dortluleri.


  • damba  (02.04.20 21:30:17) 
Ben de sraba surmeyi bu surecte ogrnedim yollar bombos ve hep yesil yaniyor. Bence bu firsati degerlerndirin. İki aksamda bir cikip 1 sat suruyorum


  • love and trust  (02.04.20 21:31:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.